Najnovije

ZAHAROVA: A šta su američka gospoda Smit radila u konzulatu? (VIDEO)

Američko osoblje koje je izvršilo pretres u ruskom konzulatu u San Francisku, prema rečima Marije Zaharove, "ponašalo se arbitrarno".

Marija Zaharova (Foto: Jutjub)

- Sećam se da je neko izrazio ogorčenje što su diplomate koristile reč "arbitrarnost". Pokušajte da nađete bolju reč da opišete šta su američka gospoda Smit radila u ruskom konzulatu u San Francisku - napisala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije na svom profilu na Fejsbuku, prenosi TAS.
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je putem svog profila na Fejsbuku saopštilo da je osoblje američkih organa reda sprovelo ''nejasne aktivnosti'' na teritoriji ruskog konzulata i pritom uništilo skup parket, "radeći šta žele bez dozvole". 
- Najvažnija stvar je što niko ne zna ko su, ponašaju se kao da vrše nasilno preuzimanje - navodi se u poruci ruskog MSP. 
Vašington je 31. avgusta zahtevao da Moskva zatvori svoj konzulat u San Francisku i trgovinsku miisiju u Vašingtonu, kao i odeljenje u NJujorku do 2. septembra. 
Rusko MSP izdalo je saopštenje da su te lokacije na ruskoj teritoriji i da imaju diplomatski imunitet. Moskva smatra da je preuzimanje ruskog poseda čin nasilja i poziva vlasti SAD da momentalno vrate posede. 
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov obavestio je američkog državnog sekretara Reksa Tilersona da Moskva ima nameru da podnese tužbu zbog nelegalnih poteza Vašingtona prema diplomatskim posedima Rusije.
Pročitajte OVDE šta Vladimir Putin kaže o Severnoj Koreji kao nuklearnoj sili?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Portparol ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova tvrdi da suspenzija neimigrantske obrade viza širom Rusije nije povezana sa "tehničkim poteškoćama s kojima se suočava konzularna služba SAD", ali je izazvana "političkim razlozima".
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA