Najnovije

Jeremić uz Jankovića, ostali još uzdržani

Rivali vlasti različito su reagovali na "11 principa opozicije" koje je objavio lider PSG Saša Janković, a najdirektniju podršku njegov predlog dobio je od Vuka Jeremića. Ostali akteri opozicione scene zadržali su dozu rezerve prema njegovom planu.

Jeremić i Janković (Foto: Medija centar Beograd)

Janković je ranije pozvao opozicione stranke u Beogradu da se obavežu da ni na koji način neće sarađivati sa SNS. Među principima koje bi, prema njegovom mišljenju, svi opozicionari trebalo da prihvate jeste i zahtev da sve stranke koje su iznad cenzusa prihvate pod svoju kapu manje, kako nijedan opozicioni glas ne bi bio izgubljen.
- Podržavamo iznete principe i zalažemo se za ukrupnjavanje opozicije. Nijedan glas protivnika vlasti ne sme da bude izgubljen, a to se postiže što širim ujedinjavanjem opozicije - poručuju iz tima Vuka Jeremića.
Lider Dveri Boško Obradović kaže da je "sve to lepo što piše u 11 principa Saše Jankovića":
- Ali ne vidim zašto se ništa ne radi po jednom od njih - pitanju zajedničke borbe za fer i poštene izborne uslove. Sve drugo je prazna priča ako nema slobodnih medija i slobodnih izbora. Dveri su prešle sa reči na dela i zakazale protest ispred Vlade Srbije i RTS-a u subotu, 16. septembra. Svi su dobro došli!
U DJB kažu da su i oni, još u julu, pozvali jače stranke da na svoje liste uključe srodne manje partije:
- DJB je svoje principe, program i ljude već istakao. Naši principi podrazumevaju borbu protiv partokratije, uvođenje transparentnosti, ukidanje partijskog zapošljavanja i pozdravljamo da i drugi to polako prepoznaju i predstavljaju ih kao svoje. Spremni smo za razgovore, ali nikoga ne čekamo. Naša kampanja na terenu za apstinente, od čoveka do čoveka, počinje u septembru.

Demokrate bez komentara

U Demokratskoj stranci, koja je podržala Jankovića na predsedničkim izborima, nisu želeli da komentarišu njegove "principe". Janković je ranije objavio da ne želi saradnju sa demokratama i optužio ih za kolaboraciju sa Vučićem zato što su spremni da mu iznesu svoj predlog ustavnih promena.
Država otpočela spasavanje Ratka Mladića. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kakvom ishodu opozicija može da se nada?
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA