Najnovije

PRIČE KAO IZ HOROR FILMA: Evo sa čim se susreću borci protiv sekti u Srbiji, žrtve uglavnom mladi (VIDEO)

Porodično nasilje i ubista u preko deset posto slučajeva su delovanja sekti - tvrdi sektolog Dimitrije Pastuović.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Dimitrije Pastuović iz organizacije Bedem, koja se bavi  pomoći žrtvama sekti, i njegov kolega Aleksandar Rajković izneli su stravične činjenice višegodišnjeg iskustva u borbi protiv sekti. Prema njihovim rečima najopasnije su satanističke sekte. Najčešćii slučajevi su samoubistva mladih, sam uzrok toga je programiranje žrtva a cilj doći do njihovog novca. Sekte takođe svoje žrtve uvode u narkomaniju i alkoholizam.

Pastuović se u svom radu sretao sa scenama koje podsećaju na horor filomove. U emisiji se takođe pominje i sekta Familija ljubavi u koju ulaze čitave porodice, orgijanje , pedofija i incest im je normalna stvar. - Vođe sekti su vrhunski manipulatori, odlični poznavaoci psihologije. Ali do pravih vođa je skoro nemoguće doći - objašnjava sektolog u emsiji produkcije "HelmCast". Sektolozi objašnjavaju da ako se primeti da član porodice počinje da se čudnije ponaša, otuđuje se i čita neke ezotericne knjige, treba se hitno obratiti psihijatru. Oni objašnjavaju da ne treba vršiti preveliki pritisak jer može doći do loše reakcije. Pastulović kaže da je internet raj za sekte da odatle najviše vrbuju mlade, a da zloglasna sekta Crna ruža ulazi čak i u osnovne škole.

NJegov kolega Aleksandar Rajković kaže da porodica mora aktivno sudelovati u životu žrtve sekti i da je povratak tradiciji i Crkvi i više nego potreban.  Takođe napominje da su deca najlakša meta sekti, deca su znatiželjna i zato roditelji moraju paziti na njihova interesovanja. Rajković dodaje da su sektama takođe interesantni penzioneri kao potencijalne žrtve koje će im ostaviti svoju imovinu. Pogledajte celu emisiju: Na kog Šiptara liči Aleksandar Vučić pogledajte OVDE. Izvor: Pravda/HelmCast

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kako strane albasade kontrolišu RTS.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA