Najnovije

U KORAK S TIGROVIMA: Pogledajte 30-minutni video konačne bitke za Deir Ez Zor! (VIDEO)

Novinska agencija ANA objavila je 30-minutni dokumentarni film koji prati jedinicu pripadnika elitnih Tigrovih snaga SAA u poslednjim danima svog pohoda prilikom podizanja opsade u gradu Deir Ez Zor.

Tigrovi u pohodu (Foto: Jutjub)

Dokumentarac otkriva sve vojne izazove koji su čekali sirijsku armiju tokom napredovanja u istočnoj Siriji, kako bi došli do položaja svojih opkoljenih saboraca u bazi 137. brigade. Pored prikaza artiljerijskog dejstva po položajima Islamske države, video prikazuje Tigrove snage kako koriste protivtenkovske vođene rakete i topove kako bi uništili samoubilačke auto-bombe i odbili kontra napad džihadista. Reportaža prati SAA sve do trenutka kada su njihovi tenkovi stigli do baze 137. brigade i podigli opsadu oko grada Deir Ez Zor. U međuvremenu, Sirijska vojska je preuzela kontrolu i nad naseljem Kabadžib koje se nalazi jugozapadno od Deir Ez Zora. Ovo mesto se smatra važnim strateškim punktom koji otvara put na glavni ulaz u grad. Demineri su očistili teren od mina i omogućili dalje napredovanje.  Kopnene jedinice uz podršku avijacije i teške artiljerije pokušavaju da omoguće pristup gradu i sa juga, gde je SAA već utvrdila položaje na važnim strateškim pozicijama, dok je na zapadu grada presečen put.
Pogledajte OVDE video i mapu ofanzive proameričkih kurdskih Sirijskih demokratskih snaga protiv Islamske države ka gradu Deir EZ Zor. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte još snimaka sa ratišta Deir Ez Zora.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA