Najnovije

ŽESTOKO U IDLIBU: DŽihadisti u novoj kontri, a Sirijska armija nastavlja da oslobađa grad za gradom! (VIDEO/MAPA)

Združene snage džihadističko-terorističkih organizacija u sirijskoj pokrajini Idlib pokrenule su danas novi talas kontraofanzive, dok su jurišni odredi Sirijske armije nastavili napredovanje duž nekoliko pravaca.

Operacije SAA u Idlibu (Foto: JuTjub)

, zauzimajući u prvom naletu nekoliko mesta koja je prethodno oslobodila Sirijska arapska armija (SAA) u blizini aerodroma Abu Duhur. Mnogobrojne džihadističke organizacije nisu propustile ovu priliku da objave veliki broj propagandnih snimaka sa ratišta: Ipak, ovaj uspeh terorista bio je kratkotrajan, pošto je pravovremenom reakcijom sirijske komande pojačanje poslato na odgovarajuće krizne tačke. Prema navodima vojnih izvora sirijskih medija, odbrambene snage SAA uspele su da eliminišu veliki broj džihadista, među kojima se nalazio i značajan broj terorista Hajat tahrir al Šama i da unište nekoliko vozila koje pripadaju terorističkoj organizaciji. 
Hay’at Tahrir al-Sham Launches Fierce Attack Against Syrian Army Southwest Of Abu Duhur (Photos, Map)

Sa druge strane, kao što možete da vidite na mapi gore, ofanzivne jedinice SAA otvorilei su novi front na jugozapadu pokrajine Alepo, oslobađajući na svom putu čak 16 naselja severno od grada Kanasira, što bi trebalo da rastereti pozadinu snaga koje oslobađaju područje oko vojnog aerodroma Abu Duhur. U okolini Abu Duhura, SAA je, takođe, uspela da oslobodi tri naselja na istočnom obodu baze. SAA je danas uspešno nastavila napredovanje u Istočnoj Guti. Više o tome pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA