Najnovije

VUČIĆ: Neću dozvoliti lažnim prevarantima u Beogradu i Srbiji da nas optužuju za smrt Olivera Ivanovića! (VIDEO)

Za državu Srbiju ubistvo Olivera Ivanovića je teroristički akt, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako je kazao, u ime države i svoje ime izražava porodici najdublje saučešće.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Naveo je i da je Euleksu upučeno pismo sa zahtevom da i organi Republike Srbije učestvuju u istrazi.
- Ako pogledate, i kome bi ubistvo Olivera Ivanovića odgovaralo, sve će vam biti jasno - kaže Vučić.
Navodi i da su ubice ostavile određene tragove, i da je to razlog zašto Srbija traži aktivno učešće u istrazi.
- Nisu ni Hašim Tači ni Ramuš Haradinaj glavni na Kosovu, već je to gospodar Kosova Kadri Veselji, koji govori da će Kosovo stiži do Niša. Neće stići - poručio je Vučić.
Predsednik Srbije je naveo da postoje ideje jedne zemlje unutar KFOR-a da prekine kontrolu administrativne linije.
- Moje upozorenje danas je da neki ne pokušaju da to koriste za uvođenje kosovskih bezbednosnih snaga ni na sever, niti na Kosovo uopšte - naveo je Vučić.
On je kazao da je za to potrebno pronaći "po njihovim standardima" više od 250 Srba koji žele da učestvuju u njima, ali ih nemaju toliko.
- Oni koji u Prištini govore da im je stalo do Ivanovića u Prištini, gonili su ga četiri godine - rekao je Vučić.
- Ovo se nije dogodilo na teritoriji koja je pod našom kontrolom, ali ćemo da vodimo istragu i da završimo sve što treba. To je posao u prvoj liniji KPS-a, ali ako nisu sposobni da urade šta treba, mi ćemo uraditi - rekao je on.
Naveo je i da ovaj teroristički akt neće proći nekažnjeno, i da će počinioci biti uhapšeni.
- Niko Srbiji neće deliti packe. Taj film nećete da razvijate - naveo je srpski predsednik.
Vučić je naveo da je razgovarao i sa gradonačelnikom severne Kosovske Mitrovice Goranom Rakićem, da je situcija teška, ali da će ubice biti pronađene.
- Ko god da je ubio Olivera Ivanovića nije Srbin, pa makar imao srpsko ime i prezime. Srbi u severnom delu misle da je sve došlo sa južne teritorije. Namerno je automobil ostavljen u južnoj Mitrovici. Neko je sve ovo dugo osmišljavao - rekao je Vučić.
Govoreći o budućnosti dijaloga između Beograda i Prištine, Vučić kaže da je Srbija uvek bila za razgovor.
- Svaki dan ću da im odgovaram na sve što pričaju, na svaku laž. I njima na Kosovu, i ovima odavde. Neću da govorim o tome kakve sve ovo veze ima sa raznim sudovima i suđenjima u njima - naveo je predsednik Srbije.
Kako je naveo, "interesantno" je i poklapanje datuma, i istakao da smatra da je sve ovo što se danas desilo, osmišljeno ranije.
- Ovo je urađeno na teritoriji gde nema naše efektivne vlasti, gde oni mogu da sprovode istragu... Mi ćemo svakako saznati ko je - naveo je Vučić.
On je rekao da će u ovom slučaju biti istraživan svako za koga postoji "kamičak sumnje" da bi mogao da ima bilo kakve veze.
- Da sačekamo sa odgovorom da li je etnički motivisano ubistvo ili nije. Mi ćemo dati sve od sebe da ubicu pronađemo - rekao je Vučić, istakavši da će uskoro na Kosovo zato što želi da "razgovara sa našim narodom".
Predsednik Srbije rekao je da ne zna u ovom trenutku ko je ubica, ali i naveo da neki celu situaciju koriste u neke druge svrhe.
- To rade i u Prištini, to rade i kada je reč o Briselskom dijalogu, to rade i ovde, to rade i neki ovde... Sve su to poremećeni umovi, reč je o čistim, lažljivim psihopatama koji bi sve uradili za vlast. Nećemo dozvoliti ni Prištini da se poremeti mir i stabilnost, a neću dozvoliti lažnim prevarantima u Beogradu i Srbiji da nas optužuju za smrt Olivera Ivanovića - naveo je Vučić.
On je kazao i da se dopisivao sa Ivanovićem oko podrške na prošlogodišnjim lokalnim izborima na KiM, kao i da su se videli i razgovarali u vezi sa zapaljenim automobilom.
- Rekao sam mu tada da ću sve da učinim da se otkrije ko je to uradio - naveo je Vučić.
Pročitajte OVDE šta je srpska opozicija rekla o ubistvu Ivanovića?
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić o aerodromu "Nikola Tesla", odnosima sa Srpskom pravoslavnom crkvom, planovima za Kosovo, putu u Evropu i beogradskim izborima.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA