Najnovije

OMEKŠALI PRED TURSKOM NAJEZDOM: Kurdi spremni da prepuste Afrin Asadu?

Visoki kurdski zvaničnik u Afrinu pozvao je preko televizije Al Majadin sirijske vlasti da uvedu svoje oružane snage u taj severozapadni region Sirije.

Kurdi spremni na predaju Asadu (Ilustracija: Pravda)

On je za za libansku televiziju rekao da JPG u Afrinu nikada nije video neprijatelja u srijskim vlastima i pozvao Damask na postizanje dogovora. - Sirijska armija je dobrodošla na celoj teritoriji rekiona Afrin, po dogovoru sa Vladom Sirije, rekao je funkcioner JPG-a.
- Sirijske vlasti nikada nam nisu bile neprijatelj. Mi samo želimo da budem deo političkog rešenja u Siriji i naše oružje će biti predato sirijskim vlastima, kada se političko rešenje i dogodi, dodao je. On se dodatno ogradio i od kurdskih organizacija na severoistoku Sirije, naglasivši da JPG u Afrinu nikada nije bio deo američke koalicije i da nikada nisu dobili oružje od njih, te da osnovu njihovih oružanih snaga čini oružje koje su dobili upravo od sirijskih vlasti, preneo je Al Majadin. Par sati nakon što se ova izjava pojavila u medijima, reagovao je šef JPG-a za Afrin Bahjat Abdo, koji je naglasio da nikakav sporazum sa Sirijskom armijom nije postignut i da bi svaki takav dogovor bio objavljen preko proameričkog SDF-a, čime je potvrdio svoju lojalnost ovoj organizaciji. - Sami ćemo zaustaviti tursku najezdu, naglasio je Abdo. On, ipak, nije rekao da do izjave Al Majadinu nije došlo, što nagoveštava da u kurdskim redovima postoji podeljenos po ovom pitanju, ali i da trenutni vrh uprave Afrina nije spreman na postizanje kompomisa sa Damaskom. Kako se zastava Sirije već našla u sred najljuće borbe između Kurda i Turaka, pogledajte OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mora se priznati da, bar po opremi, ne liče na one sa istoka. JPG u borbama sa turskim osvajačima:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA