Najnovije

MRTVA USTA NE GOVORE: Amerikanci uništili konvoj iračkih snaga nakon obavljene misije! (FOTO)

Američki helikopteri uništili su danas konvoj iračkih snaga bezbednosti, objavili su irački mediji povezani sa tamošnjim Ministarstvom odbrane.

Uništen irački konvoj (Foto: public)

Kako se navodi u izveštaju, iračka jedinica je napadnuta tokom povratka u matičnu bazu, a nakon uspešno izvedene misije zarobljavanja jednog od glavnih komandanata Islamske države u Iraku, Karima Afata Alija al Samarada u zapadnoj pokrajini Anbar. Prema dosadašnjim informacijama u napadu je ubijeno 8 lica, među kojima je bilo i dvoje civila, dok je preko 20 iračkih vojnika povređeno.
US Helicopters Attack Convoy Of Iraqi Security Forces. At Least 8 Killed, Over 20 Injured (Photos)

Uz objavljene fotografije, Iračani nisu objavili tačan razlog zbog kog je došlo do nove "greške" američke avijacije, ali spekulišu da je u pitanju "nedostatak koordinacije" između iračkih snaga bezbednosti i američke koalicije.
US Helicopters Attack Convoy Of Iraqi Security Forces. At Least 8 Killed, Over 20 Injured (Photos)

Ovo objašnjenje, ipak, "ne pije vodu", pošto je pojava terorističkih konvoja, sa kojim bi Amerikanci mogli da ih pomešaju, na području na kom je izvršen napad u ovom trenutku gotovo neverovatna.
US Helicopters Attack Convoy Of Iraqi Security Forces. At Least 8 Killed, Over 20 Injured (Photos)

Sa svoje strane, predstavnik američke koalicije Rajan Dilon komentarišući incident podvukao je da se sve vazdušne operacije u Iraku strogo sprovode u koordinaciji sa iračkim snagama i da je istraga incidenta u toku. Od 2014. godine zabeleženi su brojni slični "incidenti" u kojima je nastradao veliki broj iračkih vojnika, ali uprkos obećanjima američke koalicije, niti jedan od njih, do sada, nije u potpunosti rasvetljen. U jednom od najstrašnijih napada te vrste, o kom više možete da saznate OVDE, nastradalo je više od 50 iračkih vojnika. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Amerikancima uopšte nije potreban neprijatelj da bi njihov konvoj bio izbačen iz stroja. Snimak iz Poljske pre dva meseca:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA