Najnovije

POSLE AERODROMA PAO I GRAD: SAA oslobodila još tri naselja oko Abu Duhura (MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) nastavila je sa operacijama u Abu Duhuru, usmeravši svoje snage zapadno i severozapadno od ovog vojnog aerodroma, koji je oslobođen od džihadista posle više od tri godine. Uz snažnu podršku ruske avijacije, sirijski borci su uspeli da preuzmu kontrolu i nad strateškim važnim gradom Abu Duhur, koji se nalazi zapadno od aviobaze.

SAA (foto: Jutjub/Pravda)

Inače, Baza Abu Duhur, koja se nalazi na samoj međupokrajinskoj granici Idliba i Alepa, od visokog je strateškog značaja za SAA, pošto omogućava kontrolu velikog područja oko nje, a teroristima Hajat Tahrir al Šama služila je kao centar kontrole cele zapadne linije razdvajanja sa vladinim snagama.
Elitni Tigrovi su oslobodili tri grada u blizini: Darat Kafita, Kafija, i Jafar. Sada sirijska vojska pokušava da obezbedi sve važnije tačke oko aerodroma da bi tako konačno završili sa operacijama na ovom području.
Posle kraćeg predaha tokom borbi za Abu Duhur, u nedelju uveče su sirijske snage pokrenule i veliki napad na selo Idlib. Ova kratka pauza je došla kao poručena, jer osim što su odmorni navalili na džihadiste, ovi su bili slabo pripremljeni i prilično iznenađeni.

Turci su juče probili i istočni front u Siriji. Pročitajte OVDE sve o tome, pogledajte nove video snimke i mapu.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako su tekle borbe za Abu Duhur.

Bonus video

Žestoke borbe se vode u Idlibu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA