Najnovije

KIŠA PROJEKTILA NAJAVILA DOLAZAK NOVOG GENERALA U HARASTU: Ovo je Asadov vatrogasac koji treba da slomi teroriste (FOTO/VIDEO/MAPA)

Na front u Harasti u Istočnoj Guti, trenutno najužareniju tačku rata u Siriji, stigao je general DŽumal al Jasim koji je imenovan za komandanta operacija na istoku Damaska.

Istočna Guta (Foto: Jutjub)

General će predvoditi predstojeći kontra-napad koji ima za cilj deblokadu opkoljene baze motorizovane brigade i vraćanje svih pozicija koje su predhodnih dana zauzeli teroristi Ahrar al Šama.

General Jasim će predvoditi vojnike 4. divizija, Štiti Kalamuna, Jedinice za specijalne misije i nekoliko jedinica Republikanske garde koje imaju za cilj da razbiju ofanzivu terorista.

General Jasim je komandovao velikim brojem operacija SAA među kojima su najznačajnije bitka za bazu T-4 protiv Islamske države i deblokada baze Al Sen u istočnom Kalamunu.  Na front u Harasti stigla je i 42. brigata 4. divizije koja je prebačena iz Zapadne Gute nakon što je SAA oslobodila džep oko Beit DŽina. Avijacija i artiljerija SAA krenuli su sa žestokim bombardovanjem položaja terorista kod Haraste, koji su prprema za predstojeći napad. O napadu na rusku bazu Hmejmim u Siriji i ruskim gubicima čitajte OVDE. Poruku komandanta Iranske Republikanske garde demonstrantima pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zarobljeni terorista u harasti plače i viče da je nevin.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA