Najnovije

DATO UPOZORENJE SVIM AMERIČKIM AVIONIMA: Preti opasnost od Rusa! Ne leteti preko istočnog Mediterana!

Savezna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) izdala je upozorenje američkim avionima koji lete u regionu istočnog Mediterana zbog povećane pretnje ruskih elektronskih ratnih sistema koji remete njihove letove.

Američki avioni (Foto: US Air Force)

Prema izveštaju IHS Janesa, FAA je 9. oktobra postavila upozorenje pilotima (NOTAM), upozoravajući ih da budu "spremni na mogući gubitak signala GNSS (Globalni navigacioni satelitski sistem) u okviru Bejrutskog FIR-a (letačkog informacionog regiona) iz nepredviđenih razlog.

Video ispod: Akcija američkih strateških bombardera i tzv. tepih bombardovanje

U izveštaju se dodaje da je upozorenje objavljeno nakon što je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu 2. oktobra objavio da je njegova vojska ponovo postavila svoje sisteme elektronskog ratovanja u Siriji. Ipak, za sada, američki letovi ne prelaze u sirijski vazdušni prostor i oni na istočnom Mediteranu koriste mnogo aerodroma koje koristi mnoštvo avio-kompanija.

Stravična eksplozija u belgijskoj vazduhoplovnoj vojnoj bazi Florenes. Pogledajte OVDE detalje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Podsetimo se velikih vazdušnih akcija ruskih snaga u Siriji protiv džihadista Islamske države i militanata Al Kaide. U velikoj meri je angažman ruske avijacije pomogao da se Sirija i Asad u poslednjem trenutku spase sudbine kakvu su doživeli Libija i njen lider Moamer Gadafi.

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA