Najnovije

IVICA DAČIĆ: Ko izgubi od mene, neka se oprosti od fotelje

Kandidat za lidera Socijalističke partije Srbije, koji izgubi predsedničku trku na kongresu te stranke, neće moći više da bude potpredsednik, ali može ostati u taboru te partije na nekoj nižoj funkciji, pa čak i u njenom rukovodstvu, otkrio je Ivica Dačić, lider SPS-a.

Dačić (Foto: Jutjub)

- Taman posla, zašto bi neko odlazio iz partije?! Izbori imaju svoje zakonitosti, svako izlazi sa svojom koncepcijom i timom, a onaj ko pobedi nosi odgovornost i predlaže potpredsednike. Ko izgubi, ne može da računa da će biti potpredsednik, ali može da bude, naravno, član rukovodstva - kazao je Dačić nakon sednice Glavnog odbora koja je održana juče.

Inače, sednici Glavnog odbora SPS-a prethodila je sednica Predsedništva te stranke, na kojoj se pričalo o budućim kandidatima za lidersku poziciju, otkrivaju za „Alo!” izvori iz tabora socijalista.

- Dačić je šeretski prokomentarisao da je umesto Novice Tončeva i Slavice Đukić Dejanović, koji su ovih dana pominjani u medijima kao njegovi potencijalni protivkandidati za lidersko mesto, očekivao da se kao kandidat pojavi Branko Ružić - prenose naši izvori i dodaju da je atmosfera na sednici bila vesela.

- Ma, ne postoji protivkandidat koji bi mogao da parira Ivici, on uživa trenutno najveću podršku i najveće simpatije u SPS-u - zaključuju na kraju naši dobro obavešteni izvori.

SPS će 22. decembra na kongresu u Centru „Sava“ izabrati predsednika, Glavni odbor, statutarnu i nadzornu komisiju. Na kongresu će biti doneta i politička deklaracija o svim izazovima, ali neće biti promenjen program.

Dačić je juče istakao da će do 15. novembra biti održani sastanci na kojima će biti predlagani delegate kongresa i kandidati za funkcije, a nakon toga će, kazao je, biti održane opštinske, gradske i pokrajinske konferencije.

Kakvu je skandaloznu stvar Jelena Milić izgovorila o Putinu i Rusiji pročitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dačić: Dobro je da Tači zna da Srbija neće priznati KiM

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA