Najnovije

RUSKA VOJSKA IZNELA SVE CRNO NA BELO: Militanti sve vreme kršili režim prekida vatre na severu Sirije, a to nije sve!

Ruska vojska je prošlog vikenda zabeležila višestruke povrede režima prekida vatre od strane militanata u sirijskim provincijama Alepo i Latakija.

Ruska vojska (Foto: Jutjub)

- Prekršaji prekida vatre ilegalnih naoružanih grupa koje operišu u zoni deeskalacije Idlib se nastavljaju. Dakle, tokom dana napadi granatama su prijavljeni iz naselja Rašah i Akč Baer (dva puta) u regiji Latakija i u četvrti Alepa – Makanis al-Duvairi. Osim toga, položaji snaga sirijske vojske u blizini naselja Tadef u provinciji Alepo granatirani su od ilegalnih naoružanih grupa koje operišu u blizini grada Al-Baba – rekao je Vladimir Savčenko, rukovodilac ruskog Centra za pomirenje sukobljenih strana.

Situacija na liniji za kontakt između vladinih i militantnih područja utvrđenih u provincijama Idlib, Alepo i Latakija u okviru tursko-ruskog sporazuma o demilitarizaciji ostaje napeta. Militanti su to više puta prekršili: Radikalne grupe nisu povukle svoje borce i oružje iz demilitarizovane zone.

Ako se nastavi sa pogoršavanjem situacije, sirijsko-rusko-iranska alijansa može biti primorana da primeni vojnu opciju i prisili militantne grupe da se predaju.

Pored toga, tokom obraćanja Savčenko je dodao da je ruski Centar za pomirenje izvršio dve humanitarne operacije u naselju Al-Huseinija u provinciji Deir ez Zor i naselju Kabra u provinciji Alepo. Civilima su obezbedili ukupno 3,9 tona prehrambenih proizvoda i jednu tona hleba. Pored toga, dvadeset pet invalidskih kolica isporučeno je u dobrotvorne svrhe u 601. bolnicu Damaska.

Ruski specijalci u žestokoj akciji u Kairu. Pogledajte OVDE šta se dešava u Egiptu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Rezime ruskih vojnih operacija u Siriji od 2015. do 2018. godine

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA