Najnovije

DOSTA JE BILO ČEKANJA I MOLJAKANJA DŽIHADISTA! Sirijska vojska kreće u sveopšti napad na Idlib! Spremni i Rusi! (VIDEO/MAPA)

Sirijska arapska armija (SAA) se priprema za pokretanje nove operacije unutar provincije Idlib, objavila je u utorak novinska agencija Fars.

Sirijska i ruska vojska (Foto: Jutjub)

Pozivajući se na komandanta sirijske vojne oblasti, “Fars NJuz” je javio da džihadistički pobunjenici pojačavaju svoje položaje u demilitarizovanoj zoni Idliba, a takođe nastavljaju napade na položaje vlade.

- Vojska je objavila položaje teškog naoružanja, tenkova, topova, raketnih lansera i minobacača u demilitarizovanoj zoni spomenutoj u sporazumu iz Sočija - rekao je sirijski komandant za “Fars NJuz”.

Komandant je rekao da je grupa “Ajnad al-Šam”, koja je bila smeštena u blizini turskog posmatračkog mesta za nadgledanje u malom gradu Sarminu, napala položaje SAA u gradu Kafraja u istočnom Idlibu. Ovo je dovelo do teškog vatrenog obračuna.

Vojni izvor iz grada Mardeha javio je prošle sedmice da sirijska vojska veruje da džihadisti nemaju nameru da napuste demilitarizovanu zonu.

Video ispod: DŽihadisti još uvek teško naoružani u demilitarizovanoj zoni


Izvor je rekao da su sirijska vojska i ruska vojska posmatrali džihadiste Hadžat Tahrir Al-Šama i Turkestanske islamske partije koji su izgradili nove rovove oko dela Latakije u demilitarizovanoj zoni. Turska se navodno trudi da ubedi džihadiste da napuste tampon zonu. Međutim, ako se ne povuku, sirijska vojska i ruska vojska nastaviće svoje operacije na terenu.

Kurdi zauzeli strateški grad na Eufratu. Pogledajte OVDE detalje.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

DŽihadisti odbijaju da napuste demilitarizovanu zonu u Idlibu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA