Najnovije

SI ĐINPING NAREDIO PUNU BORBENU GOTOVOST! Kina se sprema za rat! (VIDEO)

Kineski predsednik Si Đinping naložio je vojnom odseku nadležnom za nadgledanje Južnog kineskog mora i Tajvana da posebnu pažnju obrate na aktuelnu situaciju u regionu i pojačaju svoje sposobnosti kako bi mogli hitno da reaguju ukoliko izbije neki konflikt.

Si Đinping, kineski predsednik (Foto: Jutjub)

- Potrebno je pojačati misiju i usredsrediti se na pripreme za borbu i rat - rekao je Si tokom inspekcijske turneje 25. oktobra u sklopu njegove posete provinciji Guangdong, a prenela je državna televizija CCTV.

- Moramo uzeti u obzir sve složene situacije i shodno tome napraviti planove za vanredne situacije – rekao je kineski predsednik.


Si je naglasio da je komanda Južne pozicije imala "veliku vojnu odgovornost" poslednjih godina. On je izjavio da je kineska vojska "pojačala vežbe borbene gotovosti radi poboljšanja sposobnosti vojnika i priprema za rat".

Jedna od ključnih misija Južne komande vojnih nadležnosti je nadgledanje Južnog kineskog mora, područja gde su tenzije i vojne aktivnosti koje uključuju Kinu, SAD i druge aktere stalne i prete eskalaciji.


Tokom protekle godine, Kineska mornarica i vazduhoplovstvo bili su uključeni u višestruke incidente sa američkom vojskom u regionu. Iako Kina tvrdi da najveći deo Južnog kineskog mora pripada Kini. Američka administracija sve više šalje mornaričke i vazdušne patrole u tu oblast. Vašington takođe povećava svoje vojno prisustvo u regionu kako bi sprečio kinesku diplomatsku i vojnu ekspanziju.

Saudijski kralj Salman smenjuje krunskog princa i svog sina Muhameda. Pogledajte OVDE ko će umesto njega postati novi krunski princ.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zajedničke vojne vežbe snaga NR Kine i snaga zemalja članica Asocijacije nacija jugoistočne Azije (ASEAN) održane su u Južnom kineskom moru

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA