Najnovije

RUSKA REVOLUCIJA: Internet "gori" zbog novog "Putinovog čuda"! Evo i šta je on rekao! (FOTO)

Na internetu se pojavila prva fotografija ruskog borbenog helikoptera koji će moći da razvije brzinu do 700 kilometara na čas, što je više nego dva puta veća brzina od one koju razvijaju najsavremeniji helikopteri.  

Ruski helikopter (Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije)

Ako bi ovaj projekat bio realizovan, to bi bio najbrži helikopter na svetu, a ruski mediji komentarišu i da bi to bila "revolucija u proizvodnji helikoptera".

Naziv novog modela za sada nije poznat, ali se zna da na njemu radi moskovski konstruktorski biro "Kamov", koji ulazi u sastav holdinga "Helikopteri Rusije".

Fotografije novog borbenog helikoptera izazvale su veliko interesovanje ne samo u Rusiji, nego i u inostranstvu. Ne zna se gde su one snimljene, niti dokle se stiglo sa razvojem tog helikoptera, ali je vest o novom "Putinovom čudu" zapalila internet.

Na fotografijama se može videti koaksijalni rotor, tipičan za biro „Kamov“. Kako se navodi, helikopter će imati krila i stajni trap koji se uvlači prilikom uzletanja, nove motore, odeljke za oružje, a posada će sedeti kao u helikopteru K-52 "Aligator" - dva pilota jedan pored drugog.

Očekuje se da će nove tehnologije obezbediti veću brzinu i domet i bolju efikasnost potrošnje goriva, a da će nova letelica biti opremljena infracrvenim sistemima za ometanje neprijateljske avijacione tehnike.

Mediji prenose da konstruktori rade na poboljšavanju brzine i aerodinamičkih karakteristika helikoptera.

Oni su precizirali da je industrija spremna da ga proizvede u periodu od najmanje pet do sedam godina.

Maksimalna brzina savremenih helikoptera, konkretno jurišnog helikoptera tipa Mi-28N „Noćni lovac“, iznosi 300 kilometara na čas.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da će najnovije oružje koje u okviru državnog programa treba da uđe u naoružanje Oružanih snaga Rusije nadmašiti strane pandane. Šef ruske države naglasio je da je sada potrebno razmišljati o stvaranju novih vrsta oružja.

Prema Putinovim rečima, ruski vojni program je planiran do 2027. godine, a njegova primena će početi u bliskoj budućnosti.

Pročitajte OVDE u šta to NATO polaže velike nade.

Izvor: rs. sputniknews

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako izgleda trening najboljih ruskih helikoptera.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA