Najnovije

KAKAV OBRT: Kina o „nestalom” predsedniku Interpola - Hongvei je pod istragom

Disciplinarni organ kineske vladajuće Komunističke partije saopštio je danas da je predsednik Interpola Meng Hongvei pod istragom zbog sumnje da je kršio zakon, a reč je, inače, o visokom kineskom zvaničniku, čiji je nestanak prijavila njegova supruga pre desetak dana.

Šef Interpola je nedavno boravio u Beogradu (Foto: MUP Srbije)

Meng Hongvei, koji je zamenik kineskog ministra za javnu bezbednost, „osumnjičen je za kršenje zakona i trenutno je pod nadzorom i istragom” novog kineskog tela za borbu protiv korupcije, Nacionalne nadzorne komisije, navodi se u saopštenju, javlja AP a prenosi Tanjug. To saopštenje je služba kineske Komunističke partija nadležna za korupciju i političku nelojanost objavila na svom sajtu.

Istovremeno, supruga nestalog predsednika Interpola, Grejs Meng, prijavila je ranije nestanak Hongveija, a danas je izjavila da joj je suprug pre nego što je nestao tokom putovanja u Kinu poslao fotografiju noža.

U prvoj izjavi za javnost o misteriji u vezi s nestankom Menga Hongveija, njegova supruga je novinarima u Lionu danas rekla da veruje da je on, šaljući joj fotografiju noža, pokušao da joj kaže da je u opasnosti, preneo je AP. Grejs Meng je rekla da nije bila u kontaktu sa njim otkako joj je poruku poslao 25. septembra.

Interpol, čije je sedište u Lionu, i zvanično je zatražio od Kine informacije o predsedniku te organizacije Mengu Honveiju, koji je nestao pošto je došao u posetu svojoj domovini Kini.

U saopštenju Interpola se navodi da su iskorišćeni kanali za sprovođenje zahteva kako bi se taj zahtev o statusu Menga Hongveija uputio Kini. Kina se, sve do sada, nije oglašavala s tim u vezi.

Pročitajte OVDE sve o napadu u NJujorku.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

INTERPOL traži Aliju Keserovića zbog IS-a, Kekiću pooštrena kazna.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA