Najnovije

IZRAEL NASTAVLJA SA BOMBARDOVANJEM SIRIJE! Netanijahu tera inat Putinu!

Izraelske vojne operacije u Siriji ograničiće uticaj Irana u ovoj zemlji, izjavio je načelnik IDF-a Gadi Ajzenkot tokom obilaska Golanske visoravni.

Izraelski avion (Foto: Jutjub)

- Snage Irana u Siriji su daleko od onoga što su se nadali da će postići - izjavio je Ajzenkot.

- To je zbog aktuelnih izraelskih akcija - rekao je on, dodajući da će Izrael "nastaviti svoje napore da spreči iranske ambicije u Siriji, istovremeno čuvaći bezbednost na severu tj. na Golanskoj visoravni.

Uprkos ovim tvrdnjama, Izrael nije napao Siriju još od velikog napada na priobalne provincije Latakija i Tartus sredinom septembra. 17. septembra ruski špijunski avion Il-20 slučajno je oboren od snaga protivvazdušne odbrane Sirije na obali provincije Latakija.

Dok Izrael tvrdi da je Sirija kriva, Ruska Federacija smatra da je Tel Aviv odgovoran za obaranje Il-20. Od pada Il-20, Ruska Federacija je Siriji isporučila protivvazdušni raketni sistem S-300. Ovaj potez Ruske Federacije je bio odgovor na obaranje izviđačkog aviona Il-20 i zbog izbegavanja Izraela da obavesti ruske snage pre bombardovanja Sirije.

Bruji nebo iznad Idliba. Pogledajte OVDE šta se dešava.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Žena pilot u izraelskim vazduhoplovnim snagama. Izrael je među retkim zemljama na svetu gde i žene i muškarci služe obavezni vojni rok. Potreba za vojnom obučenošću je velika iz razumljivih razloga. Naime, Izrael je u konstantnom ratnom stanju još od vremena osnivanja, zbog stalnog straha od izbijanja velikog sukoba sa Iranom i pojedinim arapskim državama.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA