Najnovije

OKOLO SVE SAMI NEPRIJATELJI I ŠPIJUNI: Teroristi čine uslugu Asadu u Idlibu

Stanje u Sirijskoj provinciji Idlib se svakim danom sve više komplikuje, a teroristi svojim postupcima olakšavaju posao Sirijskoj arapskoj armiji u borbi protiv njih.

SAA (Foto: SANA)

Među terorističkim grupama iz nekadašnjeg jedinstvenog opozicionog fronta vlada velika napetost i netrpeljivost. Oni su opkoljeni na ograničenoj teritoriji u provinciji Idlib i u toj situaciji su počeli da optužuju jedni druge za takvo stanje, usled čega dolazi do međusobnih borbi.

Neslaganje među terorističkim grupama je odavno preraslo u krvoproliće. U takvoj situaciji među njima je zavladao paranoični sindrom zbog kojeg oni vide neprijatelje i špijune svugde i u svima.

Tako su u periodu od 9. do 16. novembra teroristi DŽebhat an-Nusre izvršili seriju hapšenja u svojim redovima i među civilima zbog sumnje u špijunažu i saradnju sa protivničkim grupama i Sirijskom arapskom armijom (SAA).

Slučaj direktnog oružanog sukoba između dve terorističke grupacije je zabeležen 16. novembra, kada su teroristi DŽebhat an-Nusre napali položaj suparničke grupe Nur ad-Din az-Zinki, i tada je bila uništena grupa koja je branila položaj.

Tada su teroristi DŽebhat an-Nusre pronašli dokumente na poziciji Nur ad-Din az-Zinki, koji svedoče o tome da je ta grupa osim saradnje sa Turcima aktivno sarađivala sa SAA i davala joj važne informacije o stanju na terenu.

Ova situacija ne treba uopšte nikoga da čudi, jer velik broj terorista u Idlibu želi da se izbavi odatle bez ikakvih posledica, a špijuniranjem za SAA mogu računati na rehabilitaciju predsednika Asada.

Kakvo naoružanje su Rusi poslali Siriji u novoj turi, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bitka za Idlib

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA