Najnovije

ČAČKAJU MEČKU I TO ONU RUSKU, NAJOPASNIJU! Posle hemijskog napada na Alep, militanti gađali najvažniji objekat na severu Sirije! (VIDEO)

Radikalni militanti gađali su elektranu Al-Zarah u severnom delu Hame, prenosi Sirijska arapska novinska agencija (SANA).

DŽihadista (Foto: Jutjub)

- Terorističke grupe ispalile su dve runde granata, prve su pale na postrojenje, a druge na put unutar njega, što je prouzrokovalo veliku materijalnu štetu na elektrani - rekao je Ali Hifa, direktor elektrane "Al-Zarah".

Elektrana Al-Zarah je jedan od ključnih objekata civilne infrastrukture u centralnoj Siriji. Ona obezbeđuje struju za područja pod vladinom kontrolom i pod kontrolom opozicije u tom delu zemlje.

Kao odgovor na ovo novo kršenje rusko-turskog sporazuma o deeskalaciji, artiljerija SAA granatirala je nekoliko položaja militanata u gradovima Al-Zakah, Latmina, Al-DŽanabira i Kafr Zita u severnoj Hami.

Napad na elektranu Al-Zarah dolazi samo nekoliko sati nakon hemijskog napada na grad Alep, kada je stradalo više od 100 civila, uključujući i decu. Oba napada pokazuju da preostali militanti na severu postaju sve agresivniji.

Ruski avioni započeli strahovito bombardovanje militanata u zapadnom Alepu. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte promotivni video Nacionalnog oslobodilačkog fronta (NLF), frakpcije koju direktno podržava Turska, a koja se sprema za borbu sa SAA i Kurdima

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA