Najnovije

MONARHIJA NA KOLENIMA! Avijacija Huta razbucala u paramparčad kolonu saudijskih agresorskih snaga! (VIDEO)

Snage Jemena, koje su saveznik Huta, objavile su da je ispaljena raketa "Badir-1P" na skup koalicionih snaga predvođenih Saudijskom Arabijom na zapadnoj obali Jemena.

Huti pogađaju projektilom saudijske snage (Foto: Jutjub)

- Raketa, koja ima neverovatnu preciznost i koristi pametnu tehnologiju, pogodila je svoj cilj ubivši i ranivši veliki broj Hadijevih lojalista i koalicionih trupa - navodi se u izjavi.

Medijsko krilo Huta objavilo je video snimak koji je snimio mali dron. Video prikazuje kako je raketa pogodila konvoj koalicije pod vođstvom Saudijske Arabije i njene jemenske saveznike visokom preciznošću. Eksperti smatraju da je “Badir-1P” kopija iranske artiljerijske rakete na vođenje “Fajir-5C”.

Nekoliko sati nakon raketnog napada, bespilotna letelica “Kasef-1” Jemenskih vazduhoplovnih snaga, koje su takođe saveznik Huta, izvršila je niz vazdušnih udara na vazduhoplovnu bazu “Kralj Kalid” u jugozapadnoj saudijskoj pokrajini Asir.

- Napad dronom rezultirao je preciznim gađanjem vazduhoplovne baze u Saudijskoj Arabiji, u kojoj su smešteni ratni avioni neprijatelja - rekao je Al-Masirah iz Vazduhoplovnih snaga Jemena.

“Kasef-1” je kopija iranskog "Ababil-2", prema izveštaju Grupe za istraživanje oružanih sukoba. Huti su upotrebili “Kasef-1” kao samoubilačku letelicu kada je prvi put predstavljena 2017. godine. Međutim, letelica je kasnije modifikovana da nosi i baca projektile sa malim prečnikom.

Huti nisu objavili video o napadu drona. Međutim, Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom nije komentarisala dosadašnje tvrdnje Jemenskih vazduhoplovnih snaga, što ukazuje na to da je napad verovatno bio uspešan.

Ovi novi napadi bili su jasan odgovor Huta na napad Koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na Al-Dajlami blizu centra glavnog grada Sane. Tada je koalicija lažno tvrdila da su u vazdušnim udarima uništili većinu letelica Huta i raketnih sistema.

Tužna vest dolazi iz ratom i glađu pogođenog Jemena. Preminula devojčica simbol patnje jemenskog naroda. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe u Jemenu ne prestaju. U toku je možda i najvažnija bitka jemenskog rata koja može prelomiti ishod rata i pokazati nam pobednika. Radi se o bici za lučki grad Hodejdu.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA