Najnovije

NOVA GRUPA DŽIHADISTA FORMIRANA U IDLIBU: Okupili se sa vrlo jasnim ciljem! Rusi i SAA na ivici pokretanja nove ofanzive!

U novom kršenju rusko-turskog sporazuma o demilitarizaciji, militanti "Va Harid al-Muminin" granatirali su nekoliko položaja Sirijske arapske vojske (SAA) na severozapadu Hame minobacačima i raketama.

Al Kaida (Foto: Jutjub)

Va Harid al-Muminin je koalicija nekoliko grupa povezanih sa Al Kaidom, koja se nalazi na području opozicije u severozapadnoj Siriji. Operativna grupa je formirana sredinom oktobra sa jasnim ciljem da sabotira sporazum o demilitarizaciji. Ovo nije jedino kršenje sporazuma. Ranije su militanti DŽaiš al-Ize pokušali da napadnu položaje SAA u severnom delu Hame. Međutim, vojska je otkrila i likvidirala militante koji su ubili i ranili mnogo sirisjkih vojnika. Ovi ponovljeni napadi mogu na kraju dovesti do kolapsa sporazuma o demilitarizaciji i deeskalaciji. Ako se to desi, SAA i njeni saveznici verovatno će pokrenuti vojnu operaciju protiv preostalih militanata u severozapadnoj Siriji.

Situacija u Idlibu pred novom eskalacijom. Pogledajte OVDE šta se dešava.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Čečenski terorista i ratni veteran sirijskog rata odgovara na pitanja novinara

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA