Najnovije

PAKAO U HODEJDI! Saudijska koalicija na korak da opkoli grad! Huti pružaju žilavi otpor! (MAPA/VIDEO)

Sukobi u blizini jemenske luke i grada Al-Hodejde nastavljeni su napadima koalicionih snaga pod vođstvom Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata koji pokušavaju da osvoje još veće područje oko njega u nameri da potpuno opkole Hute.

Intenzivni sukobi su se odvijali blizu trga Matahin, gde su pripadnici “Ansar Alaha” (poznatiji i kao Huti) i njihovi saveznici ponovo preuzeli brojne pozicije od koalicionih snaga.

Međutim, oni nisu bili u stanju da odmah nateraju koalicione trupe da se povuku sa obližnjih položaja. Istovremeno, koalicione snage pokušale su da zauzmu oblast Salahu, ali u tome nisu uspeli.



Prema izveštajima sa terena, u periodu od 4. do 6. novembra, ratni avioni koalicije izvršili su do 200 napada na položaje snaga “Ansar Alaha” na tom području. Za sada se ovaj pokušaj koalicije da se zauzme grad al-Hodejda, pokazao uspešnijim od prethodnih.

Huti su se suočili sa brojnim problemima, koji se uglavnom odnose na nedostatak oružja, kao i prednostima koalicije u ljudskoj i vojnoj opremi. Istovremeno, problem napredujućih koalicionih snaga je uža linija fronta istočno od al-Hodejde. NJihove pozicije su ranjive kontra-napadima iz severnog i istočnog pravca. Jemenski izvori očekuju da će Huti uskoro iskoristiti ovu ranjivost.

Reči ruskog generala uzdrmale Izrael. Pogledajte OVDE šta je poručio.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sve veći sukobi na periferiji Hodejde. Ansar Alah nastoji svim mogućim sredstvima da spreči ulazak koalicionih snaga u grad, jer bi to značilo potpuno odsecanje bilo kakve pomoći snagama Huta.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA