Najnovije

VELIKE VOJNE VEŽBE AL KAIDE U IDLIBU: DŽihadisti Hadžat Tahrir al Šama oštre noževe! Spremaju se za nastavak rata! (FOTO)

Sirijski predstavnik Al Kaide sproveo je vojne vežbe u zapadnom delu Idliba, za manje od dve nedelje nakon sličnih vežbi u južnim delovima pokrajine.

DŽihadisti Hadžat Tahrir al Šama (Foto: South Front)

Ranije poznatiji kao Nusra Front, Hadžat Tahrir al-Šam objavio je fotografije vojnih vežbi koju su sprovele njegove "elitne snage" upotrebom teškog i lakog oružja, uključujući tenkove i oklopna vozila. Da li su se vežbe odvijale u zoni demilitarizacije, još uvek nije poznato. Međutim, prema nepotvrđenim izveštajima, objavljene fotografije su načinjene na planini Zavija.

HTŠ je ranije objavio službenu izjavu kojom odbacuje nedavno zaključeni sporazum o Idlibu između Rusije i Turske, obećavajući da će nastaviti borbu protiv sirijske vojske i njenih saveznika. Rusko ministarstvo inostranih poslova optužilo je džihadiste u severozapadnoj Siriji u četvrtak zbog pokušaja razbijanja sporazuma o deeskalacionoj zoni Idlib.

- U Idlibu još uvek postoje militanti Nusra fronta koji ne zaustavljaju svoje namare da unište sporazum koji je dogovoren između Rusije i Turske - rekla je Marija Zaharova, portparol ministarstva inostranih poslova.

Dana 31. oktobra portparol ruskog ministarstva odbrane general Igor Konašenkov izjavio je da Turska nije ispunila sve svoje obaveze u vezi sa sporazumom o Idlibu koji je uspostavljen 17. septembra u Sočiju.

- Ankara nije uspela da sprovede sve obaveze koje Sporazum o Idlibu propisuje u pogledu uspostavljanja demilitarizovane zone pokrajine, ali su imali opipljive napore u tom pogledu – rekao je Konašenkov.

Snage Ujedinjenih Arapskih Emirata ušle su u Hodejdu. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Sirijska vojska je znajući šta se može desiti već prebacila svoju vojnu tehniku, mehanizaciju, trupe i srednje i teško naoružanje u oblasti na obodima demilitarizovane zone Idlib

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA