Najnovije

NA SASLUŠANJE ZBOG GOVORA U SKUPŠTINI CG: Tužilac ispituje Andriju Mandića

Mandiću se na teret stavljaju tvrdnje o navodnoj povezanosti državnih struktura sa kriminalnim klanovima i međusobnim obračunima takozvanog škaljarskog i kavačkog klana, ističe se u pozivu tužilaštva.

Andrija Mandić (Foto: Jutjub)

Poslanik Andrija Mandić, predsednik Nove srpske demokratije, pozvan je u Tužilaštvo na saslušanje zbog govora u Skupštini Crne Gore od 29. juna ove godine. Saslušanje je najavljeno za petak u 14 časova. Mandiću se na teret stavljaju tvrdnje o navodnoj povezanosti državnih struktura sa kriminalnim klanovima i međusobnim obračunima takozvanog škaljarskog i kavačkog klana, ističe se u pozivu tužilaštva.

U transkriptu Mandićevog obraćanja navode se njegove reči da on nema ništa sa tim klanovima jer su "radili za DPS".

- Mislite da je neka razlika između "kavčana" i "škaljaraca"? I jedni i drugi su 2006. godine podržali nezavisnu Crnu Goru, nijedan od njih nije član DF niti je podržavao moju politiku. Vi ste te ljude zavadili, vi te ljude sada hapsite i samo sam rekao šta vi mislite ako nekog trenutka ti ljudi kažu, pošto nisu nimalo naivni, a na Odboru za bezbednost je šef ANB rekao da im finansije nisu problem, umesto ovoga što se međusobno istrebljuju, da se malo usmere i na nekog drugog. To nije nikakva pretnja vama, nije to pretnja ni vašem "ofarbanom" tužiocu Čađenoviću, ali je to neka pouka svima nama - kazao je, između ostalog Mandić u parlamentu.

Koji je bio cilj upada Kfora na sever KiM, pogledajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Mandić: Nema pravde kada mafija sudi

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA