Najnovije

SOCIJALISTI DANAS BIRAJU LIDERA: Hoće li Dačić uzeti i četvrti mandat?

Socijalisti će u subotu, na desetom partijskom kongresu, birati lidera, a jedini kandidat je aktuelni predsednik Ivica Dačić.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Osim predsednika stranke na jubilarnom skupu, koji se održava u Sava centru, pod sloganom "Mi stojimo postojano", glasaće se i za novi sastav glavnog odbora, kao i statutarne i nadzorne komisije. Odluku o organima stranke doneće 2.700 delegata iz partijskih organizacija iz cele Srbije.

Ako mu delegati na kongresu, kao što se očekuje, potvrde poverenje, Dačić će u narednom periodu predložiti tim potpredsednika, kao i kandidate za Izvršni odbor. Dačić je na čelu socijalista od 2006, a liderska pozicija već mu je potvrđena 2010. i 2014. Ako danas bude izabran, biće mu to četvrti mandat na čelu SPS. Inače, podrška Dačiću stigla je od poslanika SPS Đorđa Milićevića, koji se u KCS oporavlja od teške saobraćajne nesreće:

- Nedvosmisleno šaljem podršku predsedniku Dačiću, koji je iskrenim zalaganjem održao partiju i vratio je na političku scenu Srbije, na mesto koje joj pripada.

Opozicija večeras ponovo izlazi na ulice. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Propagandni spot SPS-a “Mi stojimo postojano”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA