Najnovije

TEŠKA LAŽ VODEĆEG MEDIJA SIRIJSKE OPOZICIJE: Amerikanci se ne povlače iz Sirije, a evo šta navode kao dokaz (MAPA)

U znaku panike, novinski portal "Hamurabijeva pravda" demantovao je da se Koalicija koju predvode SAD povlači iz svoje baze u sirijskom području Al-Tanfa i deeskalacionoj zoni oko baze. Pro-opozicioni blog je dodao da je 22. decembra koalicija izvršila novo snabdevanje baze.

Američka vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

- Koalicija je pojačala snabdevanje u blizini Al-Tanfa kako bi osigurala odanost Komande revolucionarne armije i koalicionih snaga u obezbeđivanju civila u zoni deeskalacije od 55 km - napisao je portal “Hamurbijeva pravda” u kratkom izveštaju.

Izveštaj bloga je verovatno bio propagandni potez da se manipuliše realnošću, jer niko nije potvrdio da SAD povlače snage iz baze Al-Tanf. Štaviše, izveštaj nagoveštava da se Koalicija ne namerava povući, što je u suprotnosti sa nedavnim izjavama zvaničnika Pentagona i Komande revolucionarne vojske.

Lider grupe koju podržavaju SAD, Muthana Tala, potvrdio je dan ranije da ga je Koalicija obavestila da će se povući iz Al-Tanfa ubrzo kao deo odluke američkog predsednika Donalda Trampa da povuče sve američke trupe iz Sirije. Portal “Hamurabijeva pravda” ima značajne rezultate u širenju propagande i lažnih vesti kako bi podigao moral sirijskoj opoziciji. Ovog septembra, blog je tvrdio da je ruska vojna policija uhapsila sve pripadnike sirijskih snaga protivvazdušne odbrane koji su odgovorni za obaranje ruskog izviđačkog aviona Il-20. Tvrdnja koja je kasnije raskrinkana od strane nekoliko izvora.

Irački predsednik otkriva šta donosi američko povlačenje iz Sirije. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Zanimljiva teorija o Hladnom ratu na Bliskom istoku

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA