Najnovije

DODIK: Bošnjaci ruše mogućnost da žive sa Srbima u BiH (VIDEO)

Bošnjaci trajno ruše svaku mogućnost da žive u BiH sa Srbima i to pokazuju gurajući rezoluciju o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Foto: Predsedništvo RS

Dodik je naglasio da Republika Srpska zna svoj put i da će imati odgovor na ovakvo ponašanje bošnjačkih političara i njihovih sponzora sa Zapada.

"Ako neko uporno pokušava da kvalifikuje krivicu za jedan narod, a traži da mi živimo s njima, to je apsurdno. Nema nikakvog smisla, ne vodi nikakvom pomirenju i ne može ništa da znači", objavio je Dodik na platformi Iks.

Dodik je podsetio da je tokom sedmice održan sastanak rukovodstava Srpske i Srbije u Beogradu na kojem je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavešten da su prekršene sve procedure na nivou BiH za pokretanje inicijative za rezoluciju o Srebrenici.

Boravio sam i u radnoj poseti Parizu, gde sam razgovarao s francuskim senatorima, te predstavnicima srpske zajednice i Srpske pravoslavne crkve. Nakon Pariza, bio sam i na Ekonomskom forumu u Delfima u Grčkoj, naveo je Dodik.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA