Najnovije

KAD NEĆE ASAD, POBIĆE SE SAMI: Počinje novi džihadistički rat u Idlibu!

Nakon ubistva visokog oficira sirijske Al Kaide - Hajat Tahrir al Šama (HTŠ), koje su izveli pripadnici jedne od vodećih grupa unutar koalicije tzv. "Slobodne sirijske armije", došlo je do novih međudžihadističkih sukoba u Idlibu, koji prete da zahvate celu sirijsku pokrajinu.

HTŠ u Idlibu (Ilustracija: Pravda)

Štaviše, čelnici HTŠ-a pozvali su na rat protiv Nuraldin al Zinkija, grupe koja je odgovorna za  ubistvo Abu Ajmana Al Masrija i njegove žene, koji su juče izrešetani na jednom kontrolnom punktu koji pripada pomenutoj džihadističkoj grupi. Pripreme HTŠ-a za napad na rivale, počele su praktično istog trenutka.
Kako navode "opozicioni" mediji, konvoji HTŠ-a sa veliki mrojem boraca i teškim naoružanjem već su upućeni prema položajima Nuraldin al Zinkija na zapadu pokrajine Alepo.  Tenzije između dve džihadističko-terorističke grupacije traju već par nedelja, a ubistvo al Al Masrija kulminacija je koja gotovo izvesno vodi u novi unutardžihadistički rat na teritoriji Idliba. Poslednji veliki sukobi u "pobunjeničkoj" pokrajini vodili su se sredinom 2017. godine, kada je HTŠ definitivno preuzeo prevlast u tom delu Sirije od SSA. Zašto se Rusija protivi ulasku sirijskih snagau Afrin, pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA