Najnovije

SATIRANJE TERORISTA NA GRANICI SA IZRAELOM: Položaji ID u plamenu, Izraelci nemoćno gledaju preko granice (VIDEO/MAPA)

Artiljerija je uništila 68 položaja Islamske države, skrovišta i magacina oružja, na Sinajskom poluostrvu. Još 150 položaja otkrile su i uništile jedinice egipatske armije, saooštio je portparol vojske pukovnik Tamar Rifai.

Sinaj u plamenu (Foto: Southfront.org)

O antiterorističkim operacijama na Sinaju, uz granicu sa Izraelom, egipatske snage ubile su trojicu teorrista ID i 229 osumnjičenih uhapsili. Uništeno je i 10 vozila i 22 motocikla koja je koristila Islamska država. Tokom operacija egiparska avijacija nadletala je Sinajsko polustrvo i granicu ka Izraelu kako bi pratila kretanje terorista. 

Sivom bojom je obeležena teritroija na kojoj operišu teroristi ID (Foto: Liveumap.com) U akciji je uništeno 28 eksplozivnih naprava koje su trebale da budu korišćene u napadima u Egiptu. Teroristi Islamske države nisu pružili gotovo nikakav otpor niti pokušali kontranapad od 9. februara kada je započela antiteroristička operacija. Glavno uporište Islamske države nalazi se uz granicu sa Izraelom. Egipat je više puta optuživao izrael da pomoža teroriste ID, a ID redovno vrši napade na civile i vojsku u ovom delu Egipta. Kao i u slučaju Sirije, pogranična zona sa Izraelom je uporište za terorizam. Druga slaba tačka u Eigiptu je granica sa Libijom odakle mnogo teroristi stižu u Egipat. O napredovanju ID kod Damaska saznajte OVDE Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA