Najnovije

PRSLI OD DROGE! 10.000 ŽRTAVA NEBORBENIH DEJSTAVA: Ukrajinski vojnici se poubijali nakon obilne upotrebe alkohola i narkotika!

U redovima Oružanih snaga Ukrajine registrovan je još jedan incident neborbenih gubitaka, nastao zbog upotrebe narkotika i alkohola, saopštio je na konferenciji za novinare portparol Narodne milicije LNR potpukovnik Andrej Maročko.

Ukrajinci u Donbasu (Foto: novorossy.ru)

- U selu Popasna je 1. februara vojnik desete specijalne jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine pucao iz automata na svog saborca nakon upotrebe narkotika, izjavio je Maročko. Povređeni borac podlegao je povredama, napomenuo je Maročko. Prema njegovim rečima, komanda ukrajinske vojske pokušava da predstavi smrt vojnika kao žrtvu ratnih dejstava. Još jedan neviđeni slučaj dogodio se u redovima 46. Bataljona za specijalne namene. Jedan od vojnika izvršio je samoubistvo, jer nije mogao da izdrži psihološki pritisak i zlostavljanje komandanta. - Zna se da je moralno i psihološko stanje vojnika ovog bataljona izuzetno nisko, kazao je Maročko, prenosi Lugansk inform centar. Narodna milicija LNR je ranije više puta izjavljivala da se moralno-psihološko stanje ukrajinskih vojnika pogoršava. Vojnici pljačkaju i organizuju pijane tuče, učestali su slučajevi nepoštovanja pravila službe, koji dovode do dezerterstava, samoubistava i ubistava pod dejstvom alkohola. Prema rečima glavnog vojnog tužioca Ukrajine Anatolija Matiosa, od 2014. godine neborbeni gubici oružanih snaga Ukrajine iznosili su ukupno više od deset hiljada ljudi, od čega je broj poginulih u zoni sukoba u Donbasu skoro četiri hiljade. Ministar odbrane Ukrajine Stepan Poltorak objasnio je da se neborbeni gubici najčešće povezuju sa bolestima, narušavanjem mera bezbednosti i konzumiranjem alkohola. Čak ako Rusi potpuno obustave isporuke, Srbija neće ostati bez gasa. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Najveća bitka rata u Donbasu vodila se u kotlu Debaljceva:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA