Najnovije

PUPOVAC: Ne bih hteo da Hrvati imaju iskustva koje Srbi imaju danas (VIDEO)

Mi koji smo predstavnici manjina u drugoj državi nismo srećni kada nam kažu da imamo više prava nego oni drugi, to se uvek završi nesporazumom, rekao je za RTS predsednik Srpskog nacionalnog veća i poslanik u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac.

Pupovac (Foto: Jutjub)

Zaustavljanje širenja govora mržnje je jedan od najvažnijih poslova ljudi, koji rade u javnim službama, a posebno političara, rekao je gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS-u predsednik Srpskog nacionalnog veća i poslanik u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac.
"Kad pogledate internet, kad pogledate stadione, kad pogledate najrazličitije oblike komunikacije to postaje problem u hrvatsko-srpskim odnosima i odnosima u regionu", smatra Pupovac.
Predsednik SNV-a kaže da su razgovori nešto što će se reflektovati na ljude, druga stvar koja se reflektuje su škole, a treća verske institucije.
"Mi koji smo predstavnici manjina u drugoj državi nismo uvek srećni kada se kaže da vi imate više prava nego oni drugi. To uvek završi nekim nesporazumom. Ja ne bih hteo da Hrvati imaju ona iskustva koje Srbi imaju danas", naveo je Pupovac.
Kako je rekao, bez obzira na različite statuse i mišljenja, svakom bi poručio da manjinsku politiku rešava kroz dijalog i kroz specifičnost.
SAD podelile zone i resurse na Kosovu i Balkanu, a onda je došao Putin! Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA