Najnovije

NEPRIJATELJ NAPREDUJE KA PRESTONICI: Žele da zauzmu aerodrom po svaku cenu, žestoke borbe u planinama (MAPA)

Prosaudijske snage jemenskog predsednika Hadija Mansura nastavile su napredovanje kroz provinciju Sana i zauzele Al Admagh planinu u distriktu Nihm.

Hadijeve snage (Foto: Jutjub)

Hadijeve snage su probile front, zauzele nekoliko položaja Huta i uništili više vojnih vozila. Hadijeve snage su uspele i da odbiju kontranapad Huta istočno od oblasti Tibal al Zilal i tom prilikom ubili 19 boraca Huta. 

Prosaudijska koalicija pokušava da preseče linije snabdevanja između grada Sana i fronta u provinciji Marib, a avijacija napada sva vojna vozila koja se kreću na toj relaciji. Prvi cilj operacija saudijske koalicije jeste Sana aerodrom koji se nalazi severno od prestonice. Ipak Saudijci i njihovi saveznici neće biti u mogućnosti da uskoro ostvare taj cilj jer se nalaze desetinama kilometara daleko. O napredovanju Sirijske arapske armije u Harasti čitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snimci napredovanja saudijske koalicije na frontu ka Sani.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA