Najnovije

PRIČA O KOJOJ BRUJI CEO SEVER KOSOVA: Evo zašto su Albanci pravili spomenik knezu Lazaru (VIDEO)

Prof. dr Aleksandar Ćorac, potpredsednik Srpskog nacionalnog foruma, bio je gost emisije ,,Agora'' na Narodnoj televiziji.

Spomenik knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici (Foto: Jutjub)

On se u razgovoru na temu: ''Mogu li Srbi sa Kosova i Metohije, aktivnije da utiču na svoj položaj?'', osvrnuo na aktuelnu političku situaciju i ocenio koje su srpske pozicije i na čemu treba da bude težište srpskog nacionalnog interesa na KiM.
Prema njegovim rečima, jaz između bogatih i siromašnih je posebno izražen na Kosovu i Metohiji, za koje veruje da je kao posledicu višedecenijskog urušavanja institucija države pod pritiskom Zapada - postalo čak i rasadnik virusa malih boginja. 
- Sadašnja situacija je posledica prethodnih loših politika i odsustva jasne vizije, koja nam se sada obija o glavu, jer kako ocenjuje, situacija počinje da se preliva na ostatak države. I ova epidemija malih boginja je krenula sa Kosova, jer imamo ogromnu nevakcinisanu populaciju na Kosovu - otkriva Ćorac.

On je komentarisao i špekulacije o dodacima koje Srbija daje stanovnicima južne pokrajine, navodeći da je bilo zloupotreba, ali da se puno preteruje.
- Kada se priča o tom nekom kosovskom dodatku, obično ovde ljudi misle da se to radi o velikom novcu, ali te plate sa uvećanjem su iste naspram onih u ostatku Srbije bez dodatka - ocenjuje Ćorić.
- Kada pogledate ta ukupna sredstva. Treba da se shvati jedna stvar. Kažu, Kosovo nas košta toliko? Pa mi isto tako možemo da postavimo pitanje: Beograd nas košta toliko, a da li Beograd vraća građanima ono što dobije? - rekao je on.
On je između ostalog otkrio i zašto je spomenik svetom knezu Lazaru u Severnoj Kosovskoj Mitrovici je gradila albanska firma.
- Spomenik svetom caru Lazaru u severnoj Kosovskoj Mitrovici su radili Albanci. Zašto, zato što je to neko dobio na tenderu, i dao firmi koja jeftinije to radi, i to su radili Albanci, to će svako na severu da vam kaže - rekao je on. Kako nam Zapad urušava sistem vrednosti pogledajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda/Narodna.tv

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dragoslav Bokan o duhovnom ratu protiv Srbije.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA