Najnovije

„NE IZAZIVAJTE MEDVEDA“: Zapadni čitaoci o novom ruskom oružju

Vodeći zapadni mediji, među kojima su „Tajm“, „Foks njuz“ i „Dejli mejl“ pratili su obraćanje predsednika Vladimira Putina Federalnoj skupštini. Posebnu pažnju mediji su obratili na deo govora o novom ruskom oružju.

Kremlj (Foto: Kremlin)

Članci su izazvali aktivnu diskusiju čitalaca. Mnogima se nije dopao način na koji su mediji pisali o Putinovom govoru o oružju.
„Putin je jednostavno objavio da Rusija ima savremeno oružje. Ona nema nameru da napada bilo koga. To je oružje za odbranu protiv pretnji zapadnih siledžija“, smatra „Insignificant“.
„Propaganda. Rusija i Severna Koreja imaju nuklearno oružje — to je, po vašem mišljenju, loše. I SAD i Velika Britanija imaju nuklearno oružje ’za odbranu‘. U suštini, jedno nije gore od drugoga“, navodi paralele „ItsJustAName“.
„U ovom godišnjem obraćanju koje sam gledao, predsednik Putin je detaljno opisao situaciju u zemlji, šta je urađeno tokom godine u različitim sektorima. Sve što je on govorio je bilo informativno, mirnim i objektivnim tonom i u tome nema ništa zloslutno. On se ne bi tako ponašao da ima zloslutni plan“, piše „Judeobscure“.
„Zaustavite paniku. Još je Obama upozoravao da se Rusija zaglibila u osamdesete godine“, s ironijom piše „LibWhineCountry“.
Mnogi pozivaju države na mir.
„Imamo samo jednu planetu. Zašto se ne možemo svi da se ujedinimo? Da razgovaramo sa Rusijom umesto što joj uvodimo sankcije. To će doneti ogromne koristi kako za Veliku Britaniju tako i za Rusiju. Šta nije u redu sa našim liderima“, pita se „cantonkid1955“.
„Kao da govori zapadnim političarima ’ne izazivajte medveda‘“, piše „jhl“.
Neki su se sa skepsom odnosili prema vesti o novim tipovima ruskog oružja.
„Sumnjam da to oružje postoji. Ako i postoji, ono liči na ostalo rusko naoružanje koje eksplodira pri upotrebi. Veliki deo njihove tehnike i municije je smeće“, smatra „The End Game“.
„Američka tehnologija je ispred ruskih za 30 godina. Možemo ih uništiti uz pomoć svemirskih aparata“, tvrdi „American Legenda“.
„Upravo zato SAD zavise od ruskih raketa koje šalju američke aparate u svemir“, odgovara mu „Well left“.
Ruski predsednik Vladimir Putin juče je u obraćanju Federalnoj skupštini predstavio najnovije tipove strateškog naoružanja koji nemaju pandane u svetu. Šef države je naglasio da je porast vojne snage Rusije pouzdana garancija mira na planeti.
Pročitajte OVDE kako to Vladimir Putin novim superoružjem prinuđuje Amerikance na mir?
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Moćno rusko oružje uteruje strah u kosti.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA