Najnovije

UZ UPOZORENJE AMERIKANCIMA DA SE NE MEŠAJU: Evo gde je sirijska komanda uputila snage nakon pobede u Istočnoj Guti! (MAPA)

Ne spavajući na lovorikama nakon veličanstvene obede u Istočnoj Guti, sirijska komanda uputila je svoje snage u region sa verovatno najkompleksnijom situacijom u ratom razorenoj zemlji.

Dobitna kombinacija: Sirijska vojska i ruski helikopteri (Foto: JuTjub)

Prema tvrdnjama izvora iranske agencije Fars iz Sirijske arapske arije, veliki broj vojnika SAA poslat je u južnu pokrajinu Daraju, kako bi se učvrstili položaji na tom frontu. Najveća pojačanja pristigla su u regione Ladžah i Šakra, gde su osim pojačavanja postojećih, formirani i novi položaji SAA, što upućuje na pripremu za ofanzivu sirijskih snaga u ovom području. Tokom operacije u Istočnoj Guti, džihadističke organizacije izvršile su veći broj provokacija na linijama razdvazanja u Daraji, pokušavajući da isprovociraju odgovor SAA, u trenutcima kada su elitne jedinice bile zauzete u operaciji "Čelik Damaska". Istovremeno, američka vojska je dopremila značajnu količinu vojske u Izrael, gde već neko vreme traju masovne vojne vežbe sa nejasnim rokom trajanja, a američki i izraelski generali i diplomate upućivali su nejasne, ali nedvosmislene poruke da su spremni za operacije u Siriji, što je dovelo do snažnog odgovora ruskih generala i diplomatije.

Nagoveštaj pokretanja operacija u području koje trenutno zauzima više od 50 različitih džihadističkih i terorističkih organizacija koje uživaju podršku Izraela i SAD, dao je i sirijski diplomata koji je danas uputio upozorenje neprijateljski nastrojenim silama. - Sirija je spremna na bilo kakvu situaciju sa kojom se možemo suočiti. Naša vojska je spremna, kao i naše protivvazduhoplovne snage, spremni smo da odbijemo svaki napad kako bismo očuvali suverenitet naše teritorije i sačuvali naš narod, rekao je ambasador Rijad Hadad u Moskvim dodavši da su i ruski i sirijski obaveštajni izvori potvrdili da se sprema provokacija uz korišćenje bojnih otrova, kako bi se opravdao napad SAD i njenih saveznika na Siriju.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kad ruski helikopteri satiru teroriste u Siriji:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA