Najnovije

ISLAND SE PRIDRUŽIO BOJKOTU: Predstavnici ostrva ne idu na Svetsko prvenstvo u Rusiju

Island je privremeno suspendovao bilateralne kontakte sa Rusijom potvrđeno je na zvaničnom sajtu vlade, a prethodno je to saopštio ruski ambasador te zemlje, javlja "Sputnjik".

Zastava Islanda (Foto Vikipedija)

- Danas smo pričali sa ministrom spoljnih poslova Islanda koji nas je obavestio o zvaničnom stavu vlade povodom napada na naše građane u britanskom gradu Solsberiju koji se dogodio 4. marta. Dok situacija ne postane jasnija, Island je privremeno suspendovao bilateralni dijalog na najvišem nivou sa Rusijom. Otud i odluka da predstavnici te zemlje neće učestvovati u Svetskom kupu ovog leta - rekao je ambasador Anton Vasiljev i ponovio da je Rusija jasno objasnila svoj stav povodom trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove ćerke.

Bivši dvostruki agent Sergej Skripal i njegova ćerka Julija otrovani su 4. marta u Solsberiju. Velika Britanija je za napad optužila Rusiju koja je te tvrdnje oštro demantovala, podseća "Sputnjik".

Svetski kup u fudbalu treba da se održi ovog leta u Rusiji, a Britanija je već najavila da neće učestvovati. Kako je Moskva reagovala na proterivanje svojih diplomata pogledajte OVDE. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Da li je moguće pobediti amerikance u mrežnom ratu:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA