Najnovije

ŠIPTARI I KFOR U PANICI: Srpski Migovi u brišućem letu iznad kopnene zone bezbednosti! (VIDEO)

Borbeni avioni Vojske Srbije su preletali jug Srbije u okviru redovnih letačkih aktivnosti, izjavio je danas portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić.

Srpski Migovi (Foto: Vojska Srbije)

Kako je objasnio za B92, radi se o pripremama za taktičku vežbu sa bojevim gađanjem "Sadejstvo 2018", koja je planirana za četvrtak. Prethodno su mediji na albanskom javili da su srpski avioni proleteli iznad Preševa i da je to izazvalo "pometnju među tamošnjim stanovništvom". "Preševa jone" je preneo izjavu predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija, koji je istakao da su srpski avioni preleteli vazdušni prostor na administrativnom prelazu između Kosova i Srbije.
KFOR je danas saopštio da vrši "očekivane provere", povodom navoda da su srpski borbeni avioni preletali opštinu Preševo. KFOR navodi da nadgleda situaciju i poziva sve stanovnike da ostanu smireni jer, ističe, "ne postoji pretnja". KFOR podseća se da su srpski vojni zvaničnici saopštili da vrše probu taktičke vežbe "Sadejstvo 2018", koja je planirana za četvrtak.  Šta je Putin rekao predsedniku Srbije tokom telefonskog razgovora koji su vodili zbog situacije na Kosmetu, pročitajte OVDE. Izvor: B92, Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA