Najnovije

Vučić poručio da je vojska spremna da uđe na Kosovo i odložio predlog za rešavanje problema! Novi datum je...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odložiće saopštavanje javnosti svog predloga za rešavanje problema Kosova, saznaje Danas iz izvora u Vladi Srbije.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Kako je listu rečeno, predsednik će zbog novonastalih okolnosti na Kosovu, svoj predlog rešenja izneti krajem aprila ili početkom maja, iako se očekivalo da to učini krajem ovog ili početkom narednog meseca.
Izvori lista navode da bi u ovom trenutku bilo bespredmetno izlagati bilo kakvo rešenje, jer je za to potrebna i druga strana koja je spremna na kompromis, što u ovom trenutku, kako kažu, nije slučaj.
"Eventualni pad vlade u Prištini, koji će najverovatnije biti 'poguran' potezom Srpske liste da izađe iz Vlade, potvrđuje nezvanične teorije o tome da se rešavanje pitanja Kosova odlaže, jer ni Beograd ni Priština nisu uspeli da od najjačih međunarodnih igrača dobiju ono što žele, iako je delovalo da je početak raspleta i normalizacija odnosa na vidiku", piše Danas.
Srpska lista najavila je juče u Beogradu da napušta kosovske institucije, a ujedno je najavljeno i da će srpske opštine formirati 20. aprila Zajednicu srpskih opština, na petogodišnjicu od potpisivanja Briselskog sporazuma.
U Kosovskoj Mitrovici protekla je mirna noć. Život građana vratio se potpuno u normalno stanje posle hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Vučić poručio da je vojska spremna da uđe na Kosovo

Vučić je zaustavio dalji prodor albanskih specijalaca na sever Kosova i Metohije i sprečio eskalaciju nasilja porukom da je Vojska Srbije spremna da uđe u južnu pokrajinu ako se jedinice ROSU ne povuku, a Marko Đurić ne bude momentalno pušten na slobodu, pišu Novosti.
List piše, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, da je suočen sa dramatičnom situacijom, koja je protumačena i kao namera Albanaca da trajno preuzmu kontrolu na severu, Vučić povukao potez koji je bio "presudan za odvraćanje Prištine od paklene namere".
Dalje se navodi da će se Beograd i dalje isključivo mirnim sredstvima boriti za mirno i pravedno rešenje statusa Kosova i Metohije.
Bez obzira na ovo čvrsto opredeljenje, Vojska Srbije je u potpunosti spremna da ispuni svako naređenje, pišu Novosti i dodaju da je prema njihovim saznanjima, "posle ove provokacije Albanaca - podignuta borbena gotovost".
Pročitajte OVDE šta je još rekao Vučić osim da "u njegovo vreme neće biti srpskih poraza"?
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: FoNet, Tanjug, Danas, Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Deblokiran magistralni put Mitrovica-Priština.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA