Najnovije

TREĆINA ISTOČNE GUTE U U RUKAMA ASADOVE ARMIJE: Ovo je najveći uspeh SAA u operaciji "Čelik Damaska" do sada! (VIDEO/MAPA)

Za manje od deset dana od početka operacije "Čelik Damaska", u koju je uključen najveći broj elitnih jedinica SAA, a koja se vodi protiv nekoliko džihadističkih organizacija u Istočnoj Guti, dugogodišnji neprikosnoveni bastion "pobune" protiv vlasti u Damasku već je smanjen za gotovo čitavu trećinu.

Istočna Guta (Foto: JuTjub, Pravda)

Do sada su sirijske snage uspele da, nakon više godina, povrate kontrolu nad šest važnih utvrđenih gradova, a najveći broj odbrambenih linija na istočnom i severoistočnom obodu džihadističke enklave se nalazi u potpunom rasulu.

Najveći deo teritorije oslobođen je na istočnom frontu, gde glavnu reč vode Tigrove snage, a tokom prethodnih nekoliko časova, oslobođena su tri utvrđena grada - Utaja, Našabija i Hazrama. Sirijske snage, ipak, nisu se zadovoljile ogromnim napretkom, već je odmah pokrenut napad i na Šifuniju, koja je, prema tvrdnjama vojnih izvora, već dobrim delom u rukama Tigrovih snaga i moguće je da će do jutra ona biti i četvrti oslobođeni grad tokom 24 sata, što je nezabeleženi rekord u istoriji sukoba u Istočnoj Guti. Da borbe nisu samo "laka šetnja", kao što bi mnogi pomislili, najbolje svedoči snimak koji su večeras objavile Tigrove snage, o izvlačenju tela poginulog saborca sa bojnog polja u Istočnoj Guti: Trba napomenuti i da sirijske snage na terenu imaju nezapamćenu podršku ruske i sirijske avijacije (osim od 09-14 časova, kada je na snazi "Putinovo primirje" za izvlačenje civila iz ugrožene oblasti): Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA