Najnovije

NOĆNA MORA ZA NEPRIJATELJA: Najveće promene dronovi će izazvati na bojnom polju! Evo ko dominira!

Najveće promene dronovi će izazvati na bojnom polju. Budućnost koju smo gledali u naučnofantastičnim filmovima je stigla. Naime, još jedan tehnološki korak je potreban, a istraživanja su u toku, da se naprave armije dronova malog obima, koji će biti sposobni da nose mitraljeze ili rakete.

Dron (Foto: Jutjub)

Opremljeni infracrvenim i termovizijskim kamerama, oni će biti na stalnom borbenom dežurstvu i mogu da lete satima, ako ne i danima.  
U slučaju napada druge sile, oni će poletati i krenuti u susret neprijatelju. Pomoću kamera lociraće neprijateljske snage, borbena vozila i tenkove, te će velikom vatrenom moći desetkovati protivnika. Zbog male vidljivosti i letenja na visini od nekoliko stotina metara, njihovo uništavanje biće vrlo teško.

Kinezi dominiraju na tržištu

Na globalnom tržištu vojnih dronova dominiraju firme iz SAD i Izraela. Međutim, na civilnom tržištu dominiraju kompanije iz Kine. Tako samo jedan kineski proizvođač ima čak 75 procenata udela u civilnoj prodaji dronova. Kineze prate Francuzi, koji takođe vide veliku budućnost u poslu sa dronovima. Samo u SAD postoji više od milion dronova koji se svakodnevno koriste.
Kada neki od dronova i budu oboreni, vatrom sa zemlje ili iz vazduha, operateri koji se nalaze u podzemnim bunkerima udaljenim stotinama, ako ne i hiljadama kilometara od bojišta, automatski će preuzimati kontrolu nad sledećim dronovima, koji će do tada na automatskom režimu lebdeti u pozadini i nastavljati napad.

Amazon stiže do kraja planete

Najveća onlajn firma za prodaju Amazon radi na revolucionarnoj ideji. Naime, oni planiraju da naprave ogroman dron veličine fudbalskog igrališta. Naime, ideja je da se konstruiše dron koji nadmašuje više puta veličine nekadašnjih cepelina, sa ogromnim skladištenim prostorom, odakle će dronovi poletati i distribuirati narudžbine. To će se koristiti za delove Zemlje gde je teško ili malo isplativo da se prave ogromna skladišta na zemlji, a prednost je i mogućnost da se ovi mega-dronovi pomeraju na lokacije po potrebi.
Tako se broj stradalih snaga u odbrani svodi na minimum, odnosno ne postoje. Dok se neprijateljska vojska probije kroz rojeve dronova koji napadaju iz svih pravaca, pretrpeće velike gubitke, a tada na scenu stupaju konvencionalne snage sa pešadijom, tenkovima, artiljerijom i raketama, da završe posao.

Od 30 do više hiljada evra

Industrija dronova je već dosta razvijena, a postoji nekoliko desetina modela. Moguće ih je bukvalno kupiti i u knjižarama. Cene variraju, moguće je male dronove, bez kamere, kupiti za 20-30 evra, pa do onih koje imaju kameru i moguće je pratiti snimak preko telefona, koji su stotinak evra, do dronova koji mogu nekoliko sati da ostanu u vazduhu i penju se na velike visine koji koštaju po više hiljada evra.
Arapi oduševljeni srpskim besposadnim oružjem! Pročitajte OVDE sve o tome.
Izvor: Vesti
Bonus video

Igor Marinković - Vučić će završiti u zatvoru zbog izdaje Kosova?!

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pakistan su još pre šest godina terorisali sa dronovima.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA