Najnovije

Luka Maksimović o kampanji: Bili smo u haosu, bez love, znao sam da nemamo šanse

"Bili smo u haosu i potpuno bez love", kratko je sažeo razlog svog neuspeha na izborima Luka Maksimović. Na izborima u nedelju bio je daleko ispod cenzusa i izgubio je 97.000 glasova u Beogradu u odnosu na predsedničku trku.

Luka Maksimović (Foto: Jutjub)

- One dve godine ranije su bile nešto drugo, momenat euforije, kada sve lakše ide. Sada je realna priča i početak. Kakvu smo kampanju vodili, toliki smo procenat osvojili. Bili smo u haosu, bez love, bez infrastrukture, tek se upoznali i krenuli. Pritisci sa jedne i druge strane, medijski mrak, sabotiranje i cenzure, ali smo gurali - kaže Luka.
Tvrdi da je od početka bio realan, ali su njegovi saradnici bili ubeđeni u dobar rezultat.
- Ja sam znao da nema šanse da se pređe cenzus, ali su iz ekipe svi bili optimisti i to mi se svidelo. Opet smo imali više od nekih dugogodišnjih partija, tako da nema potrebe za povlačenjem - konačni je utisak Luke Maksimovića, koji je osvojio 2,3 odsto glasova, za 0,1 odsto više od DS.
Marketinški stručnjak Cvijetin Milivojević razlog neuspeha ipak ne vidi u navedenim razlozima Maksimovića, već u opštoj bezidejnosti.
- Tri puta je bio na izborima. U takvoj situaciji očekuje se više. U Mladenovcu su bili originalni, a sada ponestaje ideja. Zaboravili su ih ljudi, jer u međuvremenu ništa spektakularno nisu uradili i inicirali da ostanu upamćeni. Imali su višak političkih ambicija sa manjkom ideja. On zaista nema politički program ni originalnost - ocenjuje Milivojević, i podseća da je on uoči predsedničkih izbora tvrdio da Preletačevićeva grupa radi u korist Aleksandra Vučića i da je dvostruki rezultat posledica prelivanja glasova ostalih kandidata, Saše Jankovića i Vuka Jeremića.
- Prošle godine skupili su 10.000 potpisa, što ne mogu mnoge jače političke stranke. Oni su to uspevali uz pomoć vladajuće stranke, a to ne važi samo za Luku Maksimovića, nego i za još neke kandidate - kaže Milivojević.
Prema njegovom mišljenju, plagirani su hrvatski Živi zid i Most, ali za razliku od njih, lista "Zato što volimo Belovgrad" nije izašla sa konkretnim idejama.
- Na primer, u Hrvatskoj su pozvali građane da ne vraćaju kredite bankama. Treba ponuditi nešto konkretno, što se zaista tiče velikog broja ljudi, nekad i nemoguće. Ove godine kod Maksimovića uopšte nije bilo ničeg zanimljivog, kao što je to slučaj sa mladenovačkim izborima, osim menjanja imena Ognjena Maksimovića u LJubiša Preletačević Beli u ličnoj karti, što mi je ostalo u sećanju. Čitava kampanja bila je učmala i dosadna - kaže Milivojević.
Može da se vrati, ali teško...
On dodaje i da je politički preporod moguć, ali mora da bude zaslužen.
- Svako može da se vrati u top formu, kao i fudbaleri, ukoliko poseduje talenat. Ali, moram da priznam, Luka Maksimović ne izgleda mi kao talentovan političar. Možda mogu da pogrešim kao stariji čovek, za razliku od mladih, kojima je zanimljivo - smatra Milivojević. U Beogradu se ponavljaju izbori na četiri biračka mesta. Više o tome čitajte OVDE. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Luka Maksimović: Nejasno mi je kako sad odjednom na trećem mestu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA