Najnovije

DUG OPORAVAK POVREĐENOG PILOTA: Majoru slomljene ruke i rebra, ali skener je otkrio i jednu dobru vest...

U nesreći koja se juče dogodila kod Kovačice, prilikom redovnog trenažnog leta na školsko-borbenom avionu „supergaleb G-4, poginuo je pilot major Robert Kaloci, a teško je povređen pilot major Aleksandar Matić koji se nalazi na Vojno-medicinskoj akademiji.

Supergaleb (Foto: Jutjub)

Prema nezvaničnim informacijama "Blica", major Matić je prilikom katapultiranja iz aviona pilot Matić zadobio povredu glave, polomljena su mu tri rebra i obe ruke. Matić je bio na skeneru koji je pokazao da je kičma kompletno u redu, što je odlična informacija, jer nema pretnji da će ostati nepokretan.
- Zdravstveno stanje povređenog pilota majora Aleksandra Matića, koji je prilikom pada aviona povređen, a potom i hospitalizovan na Vojno-medicinskoj akademiji, stabilno je. On se uspešno oporavlja - rekao je zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević.
Povređeni major Matić smešten je u sobu na VMA i njegova supruga ga posećuje. I ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković danas su ga obišli.
Kako je “Blic” pisao, major Matić je bio najbolji student u generaciji, a bio je u istoj klasi sa Dejanom Pandurovićem koji je poginuo 7. aprila 2017. u selu Slatina kod Šapca. Matića sve kolege znaju kao najboljeg studenta i vrsnog pilota.
Telo poginulog majora Roberta Koloci (48) je na obdukciji i uzrok smrti još nije poznat.
- Telo je na obdukciji i ona će pokazati šta je uzrok smrti. Pretpostavlja se da se dogodio neki detalj iz katapultiranja. Dovoljno je bilo da cimne glavom - kaže naš izvor.
Obojica majora bili su izuzetni piloti i svi su veoma začuđeni i šokirani ovim strašnim događajem.
- Koloci je radio u Tehničko opitnom centru i svi znaju da su to ozbiljni piloti. NJihov posao nije samo da osposobljavaju pilote, već da ispituju novitete na avionu, naoružanje - objašnjavaju naši izvori.
Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj ponovo je danas pozvao SAD da pomogne južnoj pokrajini da, kako kaže, u završnoj fazi dijaloga Beograda i Prištine dođe i do međusobnog priznavanja, s tim što je ovog puta spisak proširio i na Nemačku i Francusku. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Super galeb G-4.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA