Najnovije

OVO MORA DA POGLEDA SVAKI RODITELJ: Kako pedofili preko društvenih mreža vrebaju decu i kako ih nateraju na sastanak (VIDEO)

Gost emisije "Forum", koja se realizuje u saradnji portala Pravda i Narodne televizije, bio je pisac Vlada Arsić koji je govorio o svojim knjigama, ali i kampanjama za zaštitu dece od pedofilije u kojima i sam učestvuje.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Arsić o emisiji govori o svojoj knjizi "Kad zvona zaneme", koja je danas jedna od najčitanijih u bibliotekama, a koja se bavi epidemijom tifusa koja se odigrala na teritoriji Srbije tokom Prvog svetskog rata. On govori i o lečenju narkomanije pri SPC kojom se bavio u knjizi "Lopatanje đavola" i otkrio malo poznat podatak da je nakon hapšenja sveštenika Branislava Peranovića umrlo osam štićenika koji su tada napustili Crnu reku.  Arsić u emisiji iznosi i šokantne priče žena koje su završile u lancu prostitucije a koje su prodali najbolji prijatelji, momci pa u jednom slučaju i majka. Prema njegovim rečima mladi u Srbiji olako prihvataju ponude posla u inostranstvu bez da detaljno provere istinitost ponude i da ih to odvodi neka u ropstvo ili prostituciju.

On se posebno osvrnuo na problem pedofilije ukazujući da je pojavom interneta nasilnicima olakšan posao i detaljno opisuje način na koji oni stiču povernje dece koja kasnije postaju žrtva. - Ranije je pedofil morao da čuči ispred obdaništa ili prilazi deci svojih prijatelja, a sada putem društvenih mreža bukvalno namamljuje decu - objašnjava Arsić. On je rekao da pedofili mesecima prate dečije naloge na društvenim mrežama, lajkujući njihove statuse i vrebajući priliku da uspostave komunikaciju. Obično kada dete promeni sliku na profilu pedofil napiše kako je lepo i kreće komunikacija.  Arsić detaljno objašnjava kako traje komunikacija, kako dete stiče poverenje i iznosi informacije o porodici i prijateljima, iznosi tajne, piše loše o roditeljima i drugarima kada je ljuto. Te poruke postaju predmet ucene kojom se na samom kraju dete prisiljava na viđanje sa pedofilom. Pogledajte celu emsiju: Šta je prava istina o Milunki Savić i kako je srpsku heroinu video njen unuk saznajte OVDE.đ Izvor: Pravda/Narodna televizija

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dramatičan apel Srba sa Kosova da moramo sprečiti Vučića da potpiše pravno obavezujući sporazum sa tzv. Kosovom i da im mesto u UN.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA