Najnovije

U Siriji otkriven teroristički grad ispod grada (VIDEO)

Sirijska vojska otkrila je ogromnu mrežu tunela izgrađenih od strane džihadista u Dumi, nedaleko od Damaska. RT je boravio u Dumi i pitao lokalno stanovništvo kako su se militanti ponašali prema njima.

U Siriji otkriven teroristički grad ispod grada (Foto: Jutjub)

Tuneli smešteni na 15 metara ispod površine, ojačani su metalnim stubovima i obloženi nekom vrstom ploča, stvarajući izgled podzemne železnice. Prostiru se kilometrima ispod grada, na području Istočne Gute, formirajući čitav grad ispod grada.
Da bi se kompletirao sistem, tuneli su opremljeni strujom, parkiralištima i radionicama. Oni su toliko veliki da se putnički kombi lako može kretati kroz njih, kao što se vidi na snimku. Vojska je otkrila da su tuneli posebno korišćeni za skladištenje mašina i vozila.
Militanti su prisilili meštane da izgrade tunele za njih, iscrpljujući glađu one koji su odbili da rade, kažu stanovnici Dume za RT.
"Oni su nas izgladnjivali, oni su nas maltretirali", rekao je jedan čovek, dodavši da su ekstremisti prisiljavali zarobljenike i civile da grade tunele.
"Oni [militanti] nisu hteli da daju hranu onima koji su odbili da rade."
Ruska vojska je ranije saopštila da je pronašla hemijsku laboratoriju militanata u centralnoj Dumi ubrzo nakon oslobođenja grada. Objekat, koji se nalazi u podrumu stambene zgrade, imao je sofisticiranu opremu, uključujući i industrijski hemijski reaktor, za koji su vojnici rekli da su ih džihadisti koristili za stvaranje toksičnih sredstava. U laboratoriji su takođe pronađene velike količine raznih hemikalija.
Gomila se oružje u Siriji, spremaju se novi napadi, a ko je na meti pročitajte OVDE.
Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA