Najnovije

VLADIMIR DIMITRIJEVIĆ: Iza kampanje protiv SPC stoji oni koji žele da bez otpora priznaju nezavisno Kosovo (VIDEO)

Gost emisije "Intervju" u produkciji "Balkan nfo" bio je gospodin Vladimir Dimitrijević, publicista i verski analitičar.

Vladimir Dimitrijević (Foto: Jutjub)

On u emisiji govori o predlogu novog ustava SPC kritikujući pojedine predloge, problemima kroz koje je crkva prolazila kroz istoriju, napadima na pravoslavlje, ekumenizmu i drugim važnim temama. On je izneo tvrdnje da iza medijskih napada na SPC stoji želja da se ona oslabi kako bi vladajuće struture lakše i sa što manje otpora priznale tzv. nezvisnost Kosova i Metohije. - To ima za cilj da spreče Sveti Arhijerejski Sabor SPC da zauzme čvrst stav oko Kosova i Metohije. SPC je čuvar kosovskog identiteta srpskog naroda, a kosovski indentitet se može sažeti u rečima velikmučenika svetog Kneza Lazara - "zemaljsko je zamalena carstvo, a nebesko uvek i doveka". Ako neko želi da preda Kosovo pod izgovorom priče o evroatlanskim integracijama, EU itd, njemu je SPC velika prepreka - objašljava Dimitrijević. On je komentarišući tvrdnje o umešanosti sveštenika u kriminal,  rekao da među sveštinicima ima i grešnika, ali da narod ne treba zbog popa Nikole da zamrzi Sv. Nikolu. Dimitrijević je objasnio da mediji uz podršku političara koji su spremni da pristanu na nezavisnost Kosova od negativnih primera stvaraju čitavu kampanju protiv SPC, odnosno protiv pravoslavne vere u Srbiji. Šokantne tvrdnje Milana Stamatovića o finansijama porodice Vučić saznajte OVDE.
Knjiga "Mrežni ratovi" ruskih geopolitičara Aleksandra Dugina i Leonida Savina distupna je u Srbiji i Republici Srpskoj,... Posted by Dnevne Novine Pravda on ponedeljak 23. april 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Branko Pavlović o tome kako treba vratiti Kosovo i Metohiju.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA