Najnovije

Bertomeuove reči će ohrabriti "grobare" i neće se svideti "delijama"

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu u intervjuu za "Večernje novosti" pričao je, između ostalog, i o mogućnostima da se Crvena zvezda i Partizan sledeće sezone nađu u Evroligi, odnosno Evrokupu.

Postoji li bilo kakva šansa da Zvezda ipak zaigra u Evroligi od jeseni?

- Kao što znate, svih 16 licenci je podeljeno na jedan ili drugi način. Jedina šansa za Crvenu zvezdu je da bilo koji od 16 klubova napusti svoje mesto, što je trenutno malo verovatno - rekao je Bertomeu za "Novosti".

Jedna od pomenutih 16 ulaznica namenjena je Budućnosti, koja je osvajanjem ABA lige stekla prvi preduslov. Ne zna se koji su ostali kriterijumi i da li će moći da ih ispuni...

- Na sastanku sa menadžmentom Budućnosti obavestili smo ih o svim zahtevima koje mora da ispuni svaki učesnik Evrolige. To je širok spektar kriterijuma, od strukture kluba, minimalnog budžeta, standarda dvorane, pravila finansijskog fer-pleja... Budućnost sada radi na tome kako bi završila registraciju za sledeću sezonu.

Partizan je tražio "vajld kartu" za drugo po važnosti takmičenje - Evrokup.

- Jadranska liga ima tri direktna mesta u Evrokupu, ali pored toga postoje najmanje dve "vajld karte" koje će biti dodeljene pošto se svi zahtevi analiziraju. Partizan bi mogao da dobije jednu od njih, ali još je rano za priču o tome - kazao je, između ostalog, Đordi Bertomeu.

Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA