Najnovije

„VARŠAVJANKA“ NEVIDILJIVA ZA RADARE: Evo od čega sterpi Zapad (VIDEO)

Crnomorska flota proslavlja svoj 235. rođendan. Kao i dva veka ranije, ona štiti južne granice Rusije, vraća se u Sredozemno more, i ispunjava zadatke u Tihom okeanu. Pri tome, flota ostaje savremena – poslednjih nekoliko decenija njen su sastav popunile četiri desetine novih brodova i plovila različitih klasa.

„Varšavjanka“ (Foto:RIA)

Među njima se nalazi i cela divizija od šest podmornica zvanih „Varšavjanka“. NJu nikakvi radari ne mogu da primete, i beskorisno je pokušati je naći kako na otvorenom moru tako i na okeanu.

Vidljiva je samo na površini, i imuna na bilo koji položaj - kako pod vodom, tako i na površini. Zbog toga je od strane onih koji je se plaše zaradila nadimak „Crna rupa".

„Varšavjanka“ je najmoćnije oružje podvodne flote. Svaka, i najmanja stvar, je dizajnirana tako da ne pravi zvuk. Tiha voda i ispod 300 metara - ovo je njena radna dubina.

Za uranjanje podmornica je spremna za 40 sekundi.

U mogućnosti je da vidi oko 300 kilometara oko sebe i da pogodi ciljeve - u krugu od 1.500 kilometara. Zapravo, celokupno područje Crnog mora je pod kontrolom. Posada čak ni za vreme praznika ne napušta borbena mesta. NJena učinkovitost mogla se videti u Siriji, kada je "Kalibrima" gađala položaje terorista.

Svaka kretanje podmornice izaziva silnu reakciju Zapada. Međutim, "Crnoj rupi" se niko ne približava.

Kojih su to deset razloga zašto Iran ne sme da napadne Izrael pročitajte OVDE.

Izvor: Glas Moskve

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA