Najnovije

POTPISANA DEKLARACIJA: Osnovana regionalna liga u boksu!

Plemenita veština ujedinjuje, spaja, gradi puteve budućnosti za dobrobit svih. Dokaz za ovu tvrdnju leži i u osnivanju Regionalne lige u boksu eks-Ju zemalja.

Potpisivanje Deklaracije Foto: Bokserski savez Srbije

Deklaracija o osnivanju ove Lige je parafirana na sastanku u Beogradu, a potpisali su je ovlašćeni predstavnici Bokserskih saveza ex YU zemalja na sastanku u Beogradu: Blažo Šaranović (Crna Gora), Baze Donevski (Makedonija), Ivan Matković (Hrvatska), Nenad Borovčanin (Srbija) i Milenko Tomić (BiH). Predstavnik Slovenije nije bio u mogućnosti da prisustvuje ovom istorijskom sastanku za budućnost boksa eks-Ju zemalja, ali je Bokserski savez Slovenije naknadno potpisao ovaj dokument.
 
Savezi su se usaglasili i potpisali Deklaraciju, koja se javlja kao potreba za uspostavljanjem održivog takmičenja najvišeg nivoa kvaliteta za region. Definisani su pravci međusobne saradnje, zajedničkog delovanja i saradnje, sve u duhu promocije tolerancije, kulture mira i dijaloga, ali i jačanju boksa kao sporta na ovim prostorima.

Regionalna liga u boksu eks-Ju zemalja je klupsko takmičenje koje će imati i zajedničke organe: Nadzorni odbor i Sekretarijat. Ovi organi će imati za zadatak da obezbede neophodne programske i logističke uslove za nesmetano uspostavljanje i funkcionisanje Regionalne lige u boksu.

Nadzorni organ predstavlja izvršno telo koje će činiti predsednici svih šest zemalja učesnica Regionalne lige u boksu, Sekretarijat je operativno telo koje će činiti Sekretari svih saveza koji čine ovu Ligu.

(Izvor: Pravda)

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA