Najnovije

BEZRUKOV: Mi u Rusiji moramo da shvatimo da smo - u ratu! Dotući će nas, ako pokažemo slabost!

Javlja se osećaj kao da je ceo svet sišao s uma. Rusiji u džep guraju nečiji novčanik, a onda viču „držite lopova“.

Ruski tenkovi (Foto: Ria)

Piše: Andrej Bezrukov

Mi se opravdavamo, pokazujemo snimke video-nadzora koji svedoče da je sve podmetačina. a oni i dalje horski biču - „lopov, lopov, lopov!“ Poznanici kriju oči i okreću se od nas. NJih je više. Sateruju nas u ugao...

Ovo je, na žalost, naša nova realnost. Za narednih deset godina. Zašto? Zato što smo opet postali sila. Kvarimo im biznis. Mi smo primer da svetu globalnog reketa - od kojeg oni žive - postoji alternativa. Pojavio se neko ko odbija da im plaća reket. I, još i danas je živ. A to znači da i drugi takođe mogu da ne plaćaju. NJih to dovodi do besa jer će uskoro morati da se protežu prema guberu, a oni su se odvikli.

Zato problem sa Rusijom žele da reše već sada. Dok ih se drugi još boje. Plus: kod njih je sada novi glavni. kao i svi novi, on želi da bude najtvrđi momak. Zato i podiže uloge. Pogledajmo istini u oči. Neće nas tek tako ostaviti na miru.

Besmisleno je zato da im se bilo šta objašnjava. Na nas će i dalje nasrtati. A ako osete da smo slabi - i tući. Besmisleno je pitanje: možemo li to izbeći. Danas je aktuelno samo jedno pitanje: kako pobediti? Hajde zato da udahnemo vazduh i promućkamo glavama.

Sun Cu je pisao da je zalog pobede - u poznavanju protivnika i poznavanju sebe. Dakle: u njemu je njihova snaga? Kao prvo: njih je mnogo, a imaju novac. Oni mogu da kupe sve i svakoga, uključujući sudije i svedoke. A nas će optužiti da smo ih napali. Kao drugo: dobro galame, U horu. Sa njima je beskorisno raspravljati. Neće nas ni čuti. Zvono krivca nama su već obesili. A većina njima još veruje na reč.

U čemu je njihova slabost? Ti frajeri su kao protivnici - sivilo, druga klasa. Prežderali su se. NJihova prethodna generacija je bila jača. Ta generacija je nas uvažavala, a i mi nju. Mi ove današnje ne uvažavamo jer to nisu ni zaslužili. Oni su u stanju da stvari mrse, a da se tuku - to ćemo da vidimo. NJihovu nervoznost i drugoklasnost osećaju i ovi što stoje po strani, ovi što planiraju da se pridruže budućem pobedniku. Ti vide da ishod (bitke) još nije rešen. Osim ovoga, kod naših protivnika postoje i razračunavanje između sebe. Nad njihovim glavnim se smeju. Polovina ga mrzi. Nejasno je koliko će dugo. A oni što se tiskaju u pozadini već su spremni da zbrišu. NJima su obećali novac a ne tuču.

U čemu je naša snaga? U tome što kod nas nema iluzija. Znamo šta nas čeka ako pokažemo slabost. Dotući će nas. Nogama. Neće nas po drugi put pustiti da se izvučemo. A mi još imamo i granatu. Oni to znaju i strašno se boje da je ne aktiviramo. Nije im jasno kako nas mogu pobediti i zato će isprobavati sve nove i nove načine da im se predamo bez tuče. Traže nam slabu tačku. Zasad je još nisu našli. A u čemu je naša slabost? Naš prvi problem je što smo sami. Mi smo veoma veliki i trapavi. Nismo preterano fini, niti dovoljno rafinirani. Mi smo težak sused. Nas se pribojavaju.

Naš drugi i glavni problem je - novac. nedostaje nam novac. Imamo svega puno, ali novac beži od nas. Ako rešimo ovaj, prvi problem će se rešiti sam od sebe. Čim budemo imali novac - odmah ćemo steći i puno prijatelja. I, odmah će biti spremni da nas čuju. Prvi zaključak. Naša spremnost da se tučemo je garancija da oni u realnu tuču neće ući. Moramo se održati još deset godina. NJihovo sivilo dalje od toga neće dobaciti. Samo, to neće rešiti sve naše probleme. Moramo ih naterati da odbiju od nas. Zauvek. Ili, u najmanju ruku: jedno 20 godina. Dok se njihov reket konačno ne raspadne.

Drugi zaključak. Moramo postati bogati. Moramo naučiti da zarađujemo mnogo novca. Moramo i rasti. Brzo rasti. Dok za to još ima vremena. Moramo novac ulagati u svoj (ekonomski) rast i prestati da ga čuvamo u bankama i za crne dane. Inače će crni dani stići prebrzo. I poslednje. Naša glavna snaga je u sposobnosti da samima sebi kažemo istinu. A mi smo u ratu i to mora biti shvaćeno. U ratu važe druga pravila odgovornosti: nisi mogao da osvojiš kotu, nisi izvršio nalog - u ostavku. Možemo se igrati političke korektnosti dok nas ugrobe, a možemo i naći one koji će umeti da obezbede ekonomski prodor. Eto, to je sve...

Pročitajte OVDE čime je Putin opet šokirao Zapad?

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Drama ne prestaje: Zapad opasno „žulja“ nova uloga Rusije i Kine.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA